Elbil for sjov: 1.400 hestekræfter

Ford blander elbil og klassisk dragster, og det kommer der dette fartmonster ud af. Mustang Cobra Jet 1400 har lige så mange hestekræfter, som navnet siger.

Fords moderne, klassiskedragracer - blot elektrisk.
Nyt om biler

Den er kun skabt til dragracing, men viser mulighederne for elektriske biler.

Ford Performance har bygget denne forrygende Mustang Cobra Jet 1400 med 1.400 hk og 1.500 Nm, som klarer den klassiske kvarte mil på godt otte sekunder. Topfarten er på 273 km/t. (170 miles/timen).

Motorlarm må dragster-tilskuerne derimod undvære, når bilen får sin dragracing-debut senere i år.

Se mere: Svensk super-elbil viser vildt design

 

Mustang Cobra Jet 1400  er en klassisk dragster - blot eldrevet.
Mustang Cobra Jet 1400  er en klassisk dragster - blot eldrevet.

Ford siger ikke noget om rækkevidden, men for en gangs skyld er den heller ikke særlig relevant. Blot bilen kan klare nogle få quartermiles om dagen.

Det gør også konstruktionen mere enkel og lettere, når der ikke skal være mange hundrede kg batteri. Til gengæld skal batteriet være i stand til at afgive sin energi lynhurtigt.

Historiske rødder

Med navnet Cobra Jet 1400 sender den elektriske Ford-racer en hilsen til den originale Cobra Jet, der var med til at dominere sporten i slutningen af 1960’erne – og stadig gør sig i dragracing.

Fords elektriske dragster skal senere i 2020 bruges til løb i USA.
Fords elektriske dragster skal senere i 2020 bruges til løb i USA.

I den særlige motorsportsgren dyster som regel to biler ad gangen mod hinanden. De starter fra stilstand og kører derefter om kap ad en helt lige bane, der typisk er en kvart amerikansk mil. Det vil sige 402 meter. Der findes også udgaver med en distance på en ottende mil.

Se mere: Corona udsætter historisk motorløb

I den særlige motorsportsgren dyster som regel to biler ad gangen mod hinanden. De starter fra stilstand og kører derefter om kap ad en helt lige bane, der typisk er en kvart amerikansk mil, dvs. 402 meter. Der findes også udgaver med en distance på en ottende mil.

Elbil? Se FDMs guide