Lexus-lancering forsinkes

Toyotas luksusmærke skulle have været gen-introduceret her i foråret. Men det er udskudt på ubestemt tid.

Her i Gladsaxe skal Lexus København åbne. Men det er helt uvist, hvornår det sker.
Nyt om biler

Lanceringen af Lexus i Danmark lader vente på sig. Det japanske luksusmærke meddelte ved et pressemøde i begyndelsen af november, at det ville gøre comeback i Danmark i foråret 2020. I Motors notater fra mødet hed det ’tidligt forår’.

Men om få dage er foråret blevet til sommer, og der er stadig gabende tomt i de ombyggede salgslokaler i Gladsaxe, hvor den indtil videre eneste forhandler, Lexus København, skal holde til.

Se mere: Luksusmærke gør comeback i Danmark

Ifølge Toyota Danmarks informationschef, Anders Tystrup, skyldes forsinkelsen Corona-krisen, uden at han kan blive mere specifik.

Måske først i sensommeren

Han kan heller ikke bekræfte, at lanceringen når at ske inden sommerferien. Han henviser til, at der stadig arbejdes med planerne, og at flere ting skal falde på plads i forhold til forhandleren og Lexus i Europa.

Elbilen Lexus UX 300e. Den ventes klar sidst på året.
Elbilen Lexus UX 300e. Den ventes klar sidst på året.

Det lader til, at introduktionen af Lexus’ første elbil, UX 300e, indgår i overvejelserne om den danske lancering, men om Lexus ligefrem vil vente så længe, er ikke bekræftet.

Se mere: Her er første elbil fra Toyota-familien

Elbilen ventes leveret til første kunder i Norge i oktober og kan potentielt være i Danmark kort efter.

Forhandler ukendt

Den danske forhandling af Lexus skal varetages af Lexus København i Gladsaxe, men det er stadig ikke offentliggjort, hvem forhandleren er.

Det er planen at lægge ud med stort modelprogram. Syv ud af Lexus’ for tiden ti modeller kan fås i Danmark, når forhandleren engang åbner. Dertil kommer den eldrevne version af UX-modellen.

Lexus trak sig ud af Danmark i 2013.

Ny bil? Brug FDM