Spionfotos: Luksus-Mercedes bliver high-tech men ej elektrisk

Den klassiske ministerbil og VIP-transport, Mercedes-Benz’ store S-klasse, er lige om hjørnet i næste generation. Limousinen vil præsentere det ypperste, som mærket kan præstere. Det inkluderer nye selvkørende funktioner. Elbil bliver den ikke – det overlades til en anden nyhed.

Den næste Mercedes-Benz S-klasse fanget forklædt i hjembyen Stuttgart. Foto: Automedia
Nyt om biler

Der er lagt op til mange nye luksusfinesser og avancerede sikkerhedssystemer, når Mercedes-Benz lancerer sin nye S-klasse, der er fanget som forklædt prototype på billederne her.

Sådan plejer det i hvert fald at være, når en ny S-klasse kommer til verden. Og selv om den hastige teknologiske udvikling betyder, at nye funktioner ikke altid kan gemmes en hel eller halv modelgeneration, vil der givetvis være verdensnyheder iblandt, når bilen præsenteres, formentlig i anden halvdel af 2020.

Den næste S-klasse vokser tilsyneladende en smule.
Den næste S-klasse vokser tilsyneladende en smule. Det ventes, at den atter en gang vil blive tilbudt i mindst to længder. Fotos: Automedia

Blandt nyhederne vil være automatiske funktioner, der får bilen til at reagere af sig selv i flere kritiske situationer, end det kendes i dag. Det kan være i byområder og i kryds i almindelighed.

Se mere: Spionfotos: BMW på vej med MPV

Egentlig selvkørende (niveau 3) vil bilen næppe være, i hvert fald ikke i første omgang.

Spionbillederne indikerer, at den nye S-klasse, som bliver 11. generation af limousinen, får et nøk opad i størrelse og dermed også i pladsforhold ombord. Der ventes både en normal samt forlænget udgave foruden Mercedes-AMG-versioner og en endnu længere Mercedes-Maybach.

Ny bil? Spørg FDM

S-klassen er Mercedes-Benz' klassiske VIP-limousine.
S-klassen er Mercedes-Benz' klassiske VIP-limousine. Modellen er den foretrukne i verden for stats- og regeringsledere og andre vigtige og/eller rige personer.

Der kommer versioner med benzin- og dieselmotorer samt en plugin-hybrid, der højst sandsynlig får længere el-rækkevidde end den nuværende models 50 km.

Se mere: Mercedes-limousine bliver elektrisk

En ren eludgave kommer ikke. Det overlades til søsterbilen EQS, som formentlig er klar midt i 2021. En rækkevidde på 700 km bliver stillet i udsigt.

Den nuværende S-klasse, der internt kaldes modelserie 222, stammer fra foråret 2013.

S-klassen er en klassisk sedan, men en S-klasse coupé ventes også foruden Maybach-udgaver.
S-klassen er en klassisk sedan, men en S-klasse coupé ventes også foruden Maybach-udgaver.