Spionfotos: BMW på vej med MPV

En ny udgave af BMWs kompakte 2-serie Active Tourer er på vej. Den ser ud til at blive lidt mere rummelig end før. Til gengæld droppes den syvpersoners Gran Tourer formentlig.

BMW 2-serie Active Tourer kommer snart i anden generation. Foto: Automedia
Nyt om biler

BMWs 2-serie Active Tourer var en revolution i 2014. Da den ankom, var det BMWs første forhjulstrækker og første MPV.

Nu er det snart tid til en ny generation – på et tidspunkt hvor næsten alle BMWs små modeller i 1- og 2-serien er blevet forhjulstrukne.

Dermed vil Active Tourer som en af få overleve den udbredte MPV-død, som især skyldes, at bilkøberne foretrækker SUV-modeller.

Se mere: BMW 2- den første forhjulstrækker

Den næste BMW 2-serie Active Tourer som kamufleret prototype.
Den næste BMW 2-serie Active Tourer som kamufleret prototype. Foto: Automedia

Generation II, som her ses under afsluttende test i det nordlige Skandinavien, kommer formentlig i den kommende vinter.

Fastholder grunddesign

Spionbillederne afslører, at den næste Active Tourer næppe får ændret sit design ret meget. Der sker dog formentlig noget med grill’en for at bringe modellen på linje med den nye, endnu mere markante og større grill, som BMW er ved at skifte til.

Se mere: BMW med elektriske kæmpegriller

En designmæssig ændring, som man kan se på billederne, er, at sidespejlene flytter fra bunden af vinduesstolperne til dørsiden.

Den næste BMW Active Tourer ser ud til at vokse lidt, også i akselafstand.
Den næste BMW Active Tourer ser ud til at vokse lidt, også i akselafstand. Bemærk at sidespejlet er flyttet hen på dørsiden.

Slut med Gran Tourer?

Det virker også som om, at den nye model er lidt større end den nuværende. Det gælder også akselafstanden, og det indikerer, at der vil være bedre plads ved særligt bagsædet end i dag.

Til gengæld mener Motors kilde, at den forlængede udgave, Gran Tourer med syv sæder, ikke får lov at fortsætte i en ny generation.

Klar til el

Den nye 2-serie Active Tourer baseres på BMW-gruppens UKL-platform, men i en ny version kaldet FAAR. Det dækker over, at platformen er egnet til elektriske versioner, både ren el og plugin-hybrid.

Se mere: BMW med frit valg mellem benzin, diesel, el, hybrid

Fronten på den næste 2-serie Active Tourer bliver formentlig præget af en mere markant og noget større grill end på dagens produktionsmodeller.
Fronten på den næste 2-serie Active Tourer bliver formentlig præget af en mere markant og noget større grill end på dagens produktionsmodeller.

BMW har sagt, at alle mærkets store modellinjer, som 1-/2-serien hører til, vil komme med valg mellem benzin, diesel, plugin-hybrid og ren el.

Plugin-hybrider er begyndt at blive lanceret, men BMW stadig intet konkret sagt om el-versioner af 1- og 2-serien. Men ud fra BMWs offentliggjorte el-strategi, bliver det ikke i 2020, og måske heller ikke i 2021.

Se mere: BMW med plads til syv