Jeep Compass på ny kurs

Jeeps mellemstore SUV har rundet tre år, og det er blevet tid til fornyelse. Samtidig flyttes produktionen fra Mexico til Italien.

Jeep Compass i den opdaterede 2020-udgave.
Nyt om biler

Compass, der er Jeeps svar på en BMW X1 og Volvo XC40, har lige rundet de tre år, og det er blevet tid til fornyelse.

Den fornyede Compass kommer med en ny motor, en række nye digitale tjenester, nye sikkerhedssystemer og med forbedrede køreegenskaber.

Først og fremmest får Compass en ny benzinmotor. Der er tale om en firecylindret benzin-turbomotor på 1,3 liter, som yder enten 130 eller 150 hk. Momentet er på 270 Nm, hvilket er op til 40 Nm mere end den tidligere 1.4-benzinmotor.

De visuelle forandringer på den faceliftede Jeep Compass er små.
De visuelle forandringer på den faceliftede Jeep Compass er små.

Udgaven med 130 hk kommer med en manuel sekstrins gearkasse, mens motoren med 150 hk er kombineret med et sekstrins dobbeltkoblingsgear. Begge er forhjulstrukne.

De firehjulstrukne udgaver kommer senere på året i form af plugin-hybriden Compass 4xe. Den vil kombinere elmotor og en benzinmotor på 1,3 liter, der tilsammen yder enten 190 eller 240 hk.

Se mere: Elkraft skal give grøn terrænkørsel

Køreegenskaberne er ifølge Jeep forbedret gennem fintuning af styretøjet samt forbedringer af undervognen med mere avancerede støddæmpere. Det skulle bl.a. give mindre krængning samt mere stabilitet ved opbremsninger.

Opkoblingsmulighederne er forbedret i den nye version af Jeep Compass.
Opkoblingsmulighederne er forbedret i den nye version af Jeep Compass.

Den fornyede Compass får bedre opkoblingsmuligheder i form af en række nye Uconnect-tjenester, som kan tilgås fra både bilen, en smartphone og et smartwatch. Det er bl.a. muligt at låse døre op og i, blinke med lygterne, finde bilen, samt at styre ting som tilladt hastighed og område – og man kan få besked, hvis de ikke bliver respekteret af føreren.

Det er også muligt at sende en destination fra sin telefon til bilens navigation.

Ny bil? Brug FDM

Produktionen af Jeep Compass til Europa flyttes ved faceliftet fra Mexico til Melfi-fabrikken i Italien. Det betyder, at leveringstiden kan skæres ned fra fire-seks måneder til omkring fire-otte uger.

Den nye Jeep Compass ankommer til danske forhandlere i løbet af sommeren, mens plugin-hybriderne ventes i det tidlige efterår. Priserne kendes endnu ikke. Den nuværende generation koster pt fra 300.000 kr.

Se mere: Jeep Compass - den er fin med kompasset

Jeep er et af Danmarks mindste bilmærker, og Compass er derfor heller ikke just en udbredt model. Ca. 160 styks er indregistreret siden lanceringen i 2017. Renegade, som er et nummer mindre, sælger en smule bedre.

Jeep Compass er en mellemstor SUV, der er i klasse med bl.a. Audi Q3, BMW X1/X2, Mercedes-Benz GLA og Volvo XC40.
Jeep Compass er en mellemstor SUV, der er i klasse med bl.a. Audi Q3, BMW X1/X2, Mercedes-Benz GLA og Volvo XC40.