Den dygtige kineser klar med stor plugin-hybrid

MG udvider sit program fra kun en lille elektrisk SUV til også at tilbyde en større SUV med plugin-hybrid-teknik. Den nye HS bliver en hurtig sag.

MG HS bliver mærkets anden model i Danmark. Det er en plugin-hybrid.
Nyt om biler

Kinesiske MG er kommet godt fra start i Danmark med sin lille, eldrevne SUV, ZS. Og nu ved vi, hvad den lovede, model nr. to bliver. Den kan blive rigtig interessant, i hvert fald som afgiftssystemet er nu.

HS hedder den mellemstore SUV, som ser ud til at kunne blive en konkurrent til tidens storsælgende Ford Kuga. HS er på ca. samme størrelse og er som Kuga en plugin-hybrid. Omtrent samtidig kommer VW Tiguan også som plugin-hybrid.

MG HS ventes til Danmark til februar eller marts, men indtil videre er der ingen tekniske oplysninger om den europæiske version. Eller pris.

Se Motors test af MG ZS

MG HS blev lanceret i Kina i 2019 som benzinmodel. Nu er den også klar som plugin-hybrid til eksport.
MG HS blev lanceret i Kina i 2019 som benzinmodel. Nu er den også klar som plugin-hybrid til eksport.

Men sandsynligvis vil specifikationer minde om dem, bilen har i Kina, hvor denne plugin-hybrid har modelbetegnelsen eHS.

Den er forsynet med en 1,5 liters benzinmotor med 160 hk kombineret med en usædvanlig kraftig elmotor. Den er på 90 kW, svarende til 122 hk. Samlet giver det 258 hk, og 0-100-tiden på europæiske udgaver skulle være 7,5 sekunder.

Kræfterne overføres via et titrins automatgear.

Se de 5 bedste plugin-hybrider

MG HS har ladeporten i højre side og benzindækslet i venstre side.

​​​MG HS har ladeporten i højre side og benzindækslet i venstre side.

Rækkevidden på strøm ser ud til at blive meget standardmæssig – ca. 52 km. Batteriet opgives til at have 16,6 kWh energi (formentlig brutto). En fuld opladning skulle kunne klares på tre timer.

Med en længde på 4,57 meter, en bredde på 1,87 meter og en akselafstand på 2,72 meter er HS en klasse over elbilen MG ZS. Længden er 26 cm større, akselafstanden 13 cm. Det betyder alt andet lige markant bedre plads om bord.  På alle ledder er MG HS en smule større end Ford Kuga.

MG har for nylig introduceret en ren elektrisk stationcar, MG 5, men den er i Europa udelukkende tiltænkt Storbritannien.

Se Motors test af Ford Kuga plugin-hybrid