Q2: Den ensomme mini-SUV bliver bedre

Audis lille Q2 runder fire år, og det er blevet tid til et facelift. Det er et ganske stort et.

Baglygterne fås med to forskellige LED-optioner – uden eller med dynamisk blinklys.
Nyt om biler

Da Audi for fire år sin lancerede Q2, var den ret alene som mini-SUV i premium-afdelingen. Det er den stadig, nu hvor den får et omfattende facelift.

Kun BMW-gruppens Mini tilbyder med Countryman noget, der er i samme liga. Den nuværende Countryman stammer fra 2017.

Synligt udefra er den ændrede front med store femkantede polygoner i kofangeren og med mere fremtrædende flader under forlygterne. Grill’en er gjort lidt lavere.

https://fdm.dk/audi-q2-lille-men-hoj

Grill'en er ny på den fornyede Q2. Ti lysdioder genererer skørelyset, mens syv andre LED'-enheder skaber det dynamiske blinklys.
Grill'en er ny på den fornyede Q2. Ti lysdioder genererer skørelyset, mens syv andre LED'-enheder skaber det dynamiske blinklys. Farven her er den nye Pilegrå.

LED-forlygter er nu standard, og adaptive matrix--forlygterne kan tilvælges.

Hele fem nye farver tilbydes: Æblegrøn, Manhattangrå, Navarreblå, Pilegrå og Turboblå. Bageste hjørnestolpe er i nogle udgaver i sort, grå eller sølv som kontrast.

Ekstraudstyr i pakker

Ekstraudstyret er nu sat sammen i pakker i stedet for at kunne tilvælges stykvis. Audi siger, at det omfangsrige udbud bliver mere overskueligt på den måde. Det er muligvis rigtigt, men det handler nok i høj grad også om at gøre logistikken mere simpel for Audi selv.

Pakkeløsningen, som bliver mere og mere almindelig i bilbranchen, vil også brede sig hos Audi. Mærket vil udrulle strategien til alle modelrækker.

Forpremiere: Audi Q2 - lille men høj

Digitalt instrumenthus og 8,3 tommer skærm fås - men begge dele er ekstraudstyr.
Digitalt instrumenthus og 8,3 tommer skærm fås - men begge dele er ekstraudstyr.

Førerpladsen har som standard analogt instrumenthus og almindelig radio, men et digitalt instrumenthus og 8,3 tommer midterskærm kan tilvælges. Det er ellers blevet standardudstyr i mange billigere biler nu om dage. B&O-lydanlæg fås stadig.

Q2 er ved faceliftet desuden gået på nettet, så ejeren eksempelvis via telefonen kan låse bilen eller tjekke brændstofmængde m.m.

Forpremiere: Mini Countryman - en Mini til familien

Fra begyndelsen i oktober fås Q2 med en 1.5-benzinmotor på 150 hk, og senere på året kommer flere benzinmodeller samt diesel.

Alcantara-indtrækket er blevet erstattet af det syntetiske mikrofibermateriale Dinamica.
Alcantara-indtrækket er blevet erstattet af det syntetiske mikrofibermateriale Dinamica.

Firehjulstræk, som fås til nogle motorvarianter, har en ny generation lamelkobling, som leder motorens moment helt eller delvist til bagakslen efter behov.

Adaptiv kørselsassistent kan tilvælges. Den gør det muligt at bilen selv holder sig midt i banen og holder afstand. Den kan også sørge for, at bilen i visse situationer automatisk sætter farten ned, f.eks. før byskilte, og op igen.

Den opdaterede Q2 introduceres i løbet af efteråret. Priserne kendes ikke.

Bliv medlem og få Motor