Opel dropper sin X-dille

Efter blot fire år ombestemmer Opel sig og dropper X-tilnavnet til sine SUV- og crossovermodeller. X’et er væk, når en faceliftet Crossland ankommer til februar. Også Mokka, der er klar i en helt ny generation, siger farvel til X.

Det er slut med X'et bag på Opels crossovermodeller.
Nyt om biler

'Fremover vil et X efter modelnavnet markere, at her er tale om en Opel SUV eller CUV.'

Sådan erklærede Opel i foråret 2016. Men ’fremover’ blev en kort periode.

Opel opgiver tilnavnet – det er nu officielt med den nye Mokka og senest med denne faceliftede Crossland. Det samme sker formentlig på et tidspunkt med den store Grandland X.

Den knap fire år gamle Crossland, en nær slægtning til Citroën C3 Aircross, får nu en større kosmetisk og teknisk opdatering.

Crossland kommer til februar i denne faceliftede udgave.
Crossland kommer til februar i denne faceliftede udgave. Fronten er tydellig fornyet med Opels 'Vizor'-design.

Fronten har ændret sig markant. I stil med den nye Mokka får Crossland Opel nye frontdesign kaldet Opel Vizor. Lygter og grill samles i et vandret element.

Se mere: Friskbrygget Mokka - nu som elbil

Bagpå er Crosslands baglygter tonet mørkere og bagklappen malet sort, så det sorte tag og bagende flyder sammen visuelt.

Det skulle gøre bilen lavere at se på – ingen nogen dårlig idé, da bilen har virket lidt uharmonisk – small og høj.

Kombinationen af den mørke bagrude og introduktionen af en ny bagkofanger giver bagenden et nyt udtryk og mindsker præget af en høj og smal bil.
Kombinationen af den mørke bagrude og introduktionen af en ny bagkofanger giver bagenden et nyt udtryk og mindsker præget af en høj og smal bil.

Desuden bliver modelnavnet blæst op, så det nu – i lighed med den nye Mokka og flere andre bilmærker – står med store bogstaver tværs over bagklappen.

Køredynamikken har også fået en overhaling, siger Opel. Der er kommet nye fjedre for og bag, og en ændret ratstamme skulle øge præcisionen i styretøjet. Det er en tiltrængt forbedring, da Motor i sin tid kritiserede netop køreegenskaberne og betegnede undervognen som urolig.

Se mere: Opel Crossland X - masser af lys og luft

Crossland fås med Multimedia op til denne otte tommer skærm med navigation samt Apple Carplay og Android Auto. Desuden fås Intelligrip, som er en slags fattigmands-firehjulstræk.traction control nu også i Crossland
Crossland fås med Multimedia op til denne otte tommer skærm med navigation samt Apple Carplay og Android Auto. Desuden fås Intelligrip, som er en slags fattigmands-firehjulstræk. Det er et elektronisk system, der giver bedre vejgreb på vanskeligt underlag.

Motorerne er dybest set gamle kendinge fra Peugeot-Citroën, men de er opdaterede, så de overholder den allernyeste og strikse euro 6d-norm.

Benzinmotorerne er på 1,2 liter og yder enten 83, 110 eller 130 hk. 1.5-dieselmotoren yder 110 hk med manuelt gear og 120 med automatisk.

Om alle motorer bliver tilgængelige i Danmark, er uvist.

Danske priser kendes ikke endnu. Den danske introduktion er berammet til februar.

Bliv medlem og få Motor

Modelnavnet - nu uden X - står stolt og tydeligt lige under ruden.
Modelnavnet - nu uden X - står stolt og tydeligt lige under ruden.