Lang opvarmning til spændende elbil

Nissan er på vej med en elbil, som på alle måder bliver fuldstændig anderledes end Leaf, som ikke rigtig lokker danskerne. Den nye Ariya brager derimod lige ind i en interessante bilgruppe. Men der går et helt år. Til gengæld ser priserne lovende ud. Og bilen har to særlig interessante muligheder.

Nissan Ariya har været på smugpremiere i Danmark. Leveringen sker fra begyndelsen af 2022.
Nyt om biler

Nissan Ariya er kommet til Danmark. Den meget spændende elbil er nok også forsvundet ud over grænserne, når du læser dette, for elbilens visit i Danmark var kort og led i en charmeoffensiv forud for dens rigtige lancering lige efter næste nytår.

Ariya er en mellemstor crossover, som i størrelse ligger meget tæt på VW ID.4 og Skoda Enyaq - to af dette forårs meget imødesete nyheder.

Bilen har Motor beskrevet tidligere, men nu har det været muligt at sidde i et eksemplar, som er tæt på den serieproducerede – og ikke mindst kunne Nissan fortælle om priserne ved den danske snigpremiere.

Nissan Ariya er en slags elektrisk Qashqai, men er noget større og væsentlig mere rummelig.
Nissan Ariya er en slags elektrisk Qashqai, men er noget større og væsentlig mere rummelig. Den bliver nær konkurrent til bl.a. VW ID.4 og Skoda Enyaq.

Se mere: Ariya: Nissan tager elektrisk kæmpeskridt

Priserne vil i grove træk ligge mellem 375.000 (måske ned til ca. 360.000 kr.) og 500.000 kr., indikerede Nissans præsentation. Det spænder fra en forhjulstrukket model med 218 hk, 340 km rækkevidde og laveste (men ikke lavt) udstyrsniveau til en firehjulstrukket med 394 hk, op mod 500 km rækkevidde og højeste udstyrsniveau.

Ariya gør sig ekstra positivt bemærket med to ting – opladning og påhængsvægt. Foruden de store skærme som standard.

Se alle de nye elbiler

Den danske importør bekræfter en påhængsvægt på op til 1.500 kg, men kan ikke sige, hvor meget udgaver med forhjulstræk og mindste batteri må trække – om noget i det hele taget.

Se Motors gennemgang af Nissan Ariya i denne video:

Se mere: Renault rykker frem i det elektriske felt

Ariya fås med to batteristørrelser på hhv. 63 og 87 kWh.

Ariya har to 12,3-tommer skærme, den ene som instrumenthus, den anden som midterskærm.egant sammen. Skærmene er tilsyneladende standard i alle udgaver.
Ariya har to 12,3-tommer skærme, den ene som instrumenthus, den anden som midterskærm. Under skærmen er der et diskret panel med skjulte knapper.

Hurtig ladning: 22 kW

Lynladning sker med op til 130 kW, og mere usædvanligt – og interessant for nogen – kan Ariya lades med vekselstrøm med op til 22 kW. Normalt er maks. 11 kW. Den kraftige lader bliver standard på udgaver med stort batteri og kan tilkøbes til det lille batteri.

Nissan åbner for forsalg af Ariya i sensommeren.