Flere benzinkæder vil sælge strøm til elbiler

Benzinselskabet Q8 gør klar til omfattende udrulning af lynladere på sine stationer. De tre første kommer til efteråret. Om fem år skal elbilister kunne lade på 400 stationer i Danmark og Sverige.

En mockup-udgave af Q8's kommende 150 kW-lader.
Nyt om biler

Q8 slutter sig nu til Circle K og OK om at være et olieselskab, der også vil sælge strøm i eget navn. Tre Q8- servicestationer i hovedstadsområdet får lynladere i løbet af efteråret.

En mockup-udgave af Q8s kommende lynlader.
En mockup-udgave af Q8s kommende lynlader.

København er valgt, da over 40 procent af danske elbiler holder til her. Premierestationer ligger på Ørestads Boulevard og Tagensvej i København samt på Dynamovej i Herlev.

Det er første trin af Q8’s etablering af lynladere, som for alvor kommer til at tage fart i 2022, meddeler selskabet. Næste år accelereres udrulningen, hvor mindst 20 yderligere stationer kommer med.

Få billig strøm til elbilen

Op til 150 kW

Lynladerne hos Q8 kan levere 150 kW, hvilket er tre gange mere end førstegenerations hurtiglader, men mindre end de 300-350 kW, der er dagens teoretiske maksimum. Langt de fleste elbil-modeller i dag kan højst tage imod 125-150 kW.

Q8 i Danmark og svenske OKQ8 har et fælles mål om at, at mindst 400 servicestationer i 2026 skal have lynladere med samlet 1.100 ladestik.

Selskaber har aftale med det svenske elselskab Skellefteå Kraft om levering af grøn strøm til lynladerne.

Livet med elbil