
Med indvielsen af Odins Bro og den tilhørende, 3,5 km lange vejforbindelse er Danmarks tredjestørste by kommet til at hænge trafikalt sammen og infrastrukturen har fået et gevaldigt løft.
Odins Bro og hele Kanalforbindelsen lukker nemlig hullet i Ring 2, som dermed kommer til at leve op til sit navn.
25.000 biler i døgnet
Betydningen af den nye bro og vej, der går fra indfaldsvejen Otterupvej i vest til Kertemindevej i øst, ses bl.a. af, at den hurtigt ventes at blive brugt af 25.000 biler i døgnet.

Drømt i 40 år
- I over 40 år har Odense drømt om en kanalforbindelse. Jeg er stolt over, at kunne være med til at indvie et så vigtigt element, som broen er i forhold til at sikre optimal tilgængelighed i vores by fremover, sagde by- og kulturrådmand Jane Jegind, der sammen med Odenses borgmester Anker Boye stod for den officielle indvielse.

Dobbelt svingbro
Den markante bro hen over Odense Kanal, der er designet og projekteret af ISC Rådgivende Ingeniører fra København, er en dobbelt svingbro.
Det er en atypisk brotype, som der kun findes to af i Danmark. Foruden Odins bro gælder det Svingbroen, der fører rute 22 over Næstved Kanal vest for Næstved. Broen, der indgår i byens omfartsvej, stod færdig i 1997.
Odins Bro vejer ca. 5.000 ton, og den anses for Europas længste svingbro.

Åbner fire-seks gange dagligt
Broen ventes at skulle åbne fire-seks gange om dagen, mest i sommerhalvåret. Kun i helt særlige tilfælde må broen åbnes i myldretiderne.
Kanalforbindelsen har haft et budget på 538 mio. kr.

Gennemfartsvej lukkes nu
Med indvielsen af Odins Bro er der basis for byens plan om at lukke den firesporede Thomas B. Thriges Gade, der skærer centrum midt over. Det sker 28. juni.

