Selvkørende biler slippes løs i dansk trafik

Det skal gøres lovligt at benytte selvkørende og førerløse biler i Danmark, mener transportministeren. Han forventer at kunne få ændret loven hurtigt.

Bil holder stille.
Trafik

Når en førerløs bus efter planen ankommer til Jylland i september, bliver den alt andet end førerløs. Om teknologien vitterlig er god nok, til at køretøjet reelt kan køre helt selv, mangler at blive vist, men dansk lovgivning spænder i hvert fald også ben for forsøget.

Regler i færdselsloven og muligvis andre steder tager ikke højde for den tekniske udvikling med helt eller delvist selvkørende biler.

Men det skal der hurtigt laves om på, bebuder transportminister Hans Christian Schmidt ved åbningen af konferencen Trafikdage på Aalborg Universitet.

Skal ske dette efterår

- Efter sommerferien (Folketingets, red.) vil jeg drøfte et forslag om at ændre færdselsloven med transportordførerne, så færdselsloven tager hensyn til selvkørende biler, sagde Hans Christian Schmidt.

- Forslagene er klar fra embedsmændene. Jeg kan da godt være lidt nervøs for, om ’de nu har været inde i det hele’, for vi lukker godt nok op, sagde transportministeren med en undertone af humor.

Han tilføjede:

- Jeg tror, vi får det på plads i løbet af efteråret.

Forsøg og demonstrationskørsel

Som Motor forstår det, lægges der op til, at der kommer en tilføjelse til færdselsloven, der giver mulighed for forsøg og demonstrationsprojekter med selvkørende biler.

Det forberedende lovgivningsarbejde har været i gang siden begyndelsen af året.