Kurs mod bundrekord i trafikdræbte

Fortsætter udviklingen resten af året, kan 2018 blive året med færrest trafikdræbte. Derimod stiger antallet af tilskadekomne. Der kommer også flere buler i bilerne.

Færre omkommer i trafikken. Men flere kvæstes.
Trafik

2018 har lige nu kurs mod at blive året med færrest trafikdræbte i Danmark. De ti første måneder har i hvert fald været opmuntrende på det punkt. Antallet af omkomne på 133 er ti procent færre end i 2017.

Holder udviklingen resten af året, ligner det omkring 165 trafikdræbte i 2018. I givet fald vil det være historisk lavt, idet bundrekorden er 167 i 2012.

Langt fra målsætning

Der er dog langt ned til det officielle mål om højest 120 trafikdræbte i 2020, som Færdselssikkerhedskommissionen har sat op. Det vil kræve et fald på 25 procent på blot to år. En så stor nedgang er aldrig set før.

Se mere; Historisk bundrekord for trafikulykker

Når det gælder alle ulykker, tilskadekomne og materielle skader bliver 2018 dog værre end 2017.

Når det gælder alle ulykker, tilskadekomne og materielle skader bliver 2018 værre end 2017.

Efter ti måneder af året er to procent flere kommet til skade, og antallet af buler i bilerne er steget hele ti procent, viser de foreløbige tal fra Vejdirektoratet.

Mere målrettet indsats

”Det er glædeligt, at ulykkestallene igen er på ret kurs, men der ligger stadig en stor opgave foran os. Som en del af Færdselssikkerhedskommissionen vil FDM i den kommende tid bidrage til, at der bliver sat nye mål for færdselssikkerheden."

"Skal vi nå målet om 120 trafikdræbte om året, kræver det en mere målrettet indsats fra myndighederne og ikke mindst de nødvendige midler. Man kunne eksempelvis øremærke nogle af de 800 millioner kroner, som staten årligt får ind fra fotovogne, til færdselssikkerhedsarbejde. Det vil gøre en forskel,” siger afdelingschef i FDM, Torben Lund Kudsk.

Se mere: FDMs trafikpolitiske program