Her er Danmarks nyeste motorvej

Uden festivitas er Danmarks seneste og ’sidste’ motorvej taget i brug. Bilister, der kører til og fra Kalundborg, kan nu nyde, at Kalundborgmotorvejen er forlænget fra fire til ti km.

Kalundborgmotorvejen som den så ud før sommerferien.
Trafik

Danske bilister har fået et ekstra stykke motorvej. 20. september åbnede den nyeste strækning af Kalundborgmotorvejen, en 6,5 km lang etape syd om landsbyen Regstrup.

Dermed er motorvejen godt ti km lang fra udfletningen med Holbækmotorvejen.

Åbningen af den beskedne strækning er sidste nye motorvej i Danmark i meget, meget lang tid.

Resten af den lange strækning til Kalundborg er planlagt, men der er ikke vedtaget en anlægslov.

Sidste i mange år

Åbningen af den beskedne strækning er sidste nye motorvej i Danmark i meget, meget lang tid.

Se mere: Motorveje er som magnet på trafikken

Oversigt over Kalundborgmotorvejen.
Det er den orange, anden etape der nu er taget i brug. Resten af strækningen til Kalundborg er planlagt, men ingen anlægslov er vedtaget - endsige penge bevilget. 

Ikke en eneste ny motorvej er nemlig under anlæg eller blot vedtaget. Dermed kan der gå mindst fem, måske nærmere ti år, inden en helt ny motorvej kan tages i brug.

Eneste besluttede og igangværende større forbedring af motorvejsnettet er udvidelsen af Fynske Motorvej fra fire til seks spor.

Se mere: Farvel til Chokoladekrydset

Flere veje på tegnebrædtet

Blandt projekter med høj prioritet og fremskreven planlægning er Frederikssundsmotorvejen, Næstvedmotorvejen, forlængelsen af Hillerødmotorvejen samt den sydlige del af den såkaldte Hærvejsmotorvej.

Den tidligere regering har været meget tilbageholdende med at beslutte og bevilge penge til nye veje. Den nuværende regering har slet ikke sagt noget.

Ny motorvej over Limfjorden - engang