Michael havde aldrig troet, at drengedrømmen skulle køre på el

For Michael var det en længere proces at finde den bil, der var den helt rigtige for ham og familien. I dag skal man jo ikke bare vælge en ny bil, man skal også overveje en helt ny teknologi.

Michael

For mig var det ikke en hurtig beslutning at skifte til el. I dag skal man jo ikke bare vælge en ny bil, det er en helt ny teknologi. Man kan jo ikke bare køre hen om hjørnet og tanke el, dér hvor man før fyldte benzin eller diesel på. Og prisen på strøm er en videnskab i sig selv, den svinger i løbet af et døgn og kan afregnes på mange forskellige måder. Så der var en række ting, jeg gerne ville forstå først.

Det var helt klart en drengedrøm at få en rigtig 4-hjuls-trækker. Og her kunne jeg få den som plug-in-hybrid

En drengedrøm

Jeg har primært brugt bladet Motor til at finde informationer: Hvad er fordelene og ulemperne, hvor sikkert er det og alt muligt andet. FDM har skrevet om den udvikling længe, og alle de artikler har jeg suget til mig. Jeg havde en 2 år gammel Citroën på diesel. Men så læste jeg en FDM-test af Mitsubishis Outlander. Det er en plug-in-hybrid, og for mig er den helt rigtig. Også fordi det var en gammel drengedrøm at få en 4-hjuls-trækker. Der er ikke så meget nonsens ved den model. Vippeknapperne minder om noget fra 80-erne, det virker bare meget solidt. Men ja, det har været en lang proces. Jeg kiggede også på en Toyota, en såkaldt mild hybrid, men det gav ikke rigtig mening. Så lige i vores situation er det her helt perfekt.

Nu er jeg herre i eget hus

Jeg kører mest i København, så dér passer rækkevidden på 50 km godt, og så en gang imellem kører hele familien til Nordjylland til et lejet sommerhus, hvor der absolut ingen ladestandere er. Jeg har et hus, der er elopvarmet. Det betyder, at jeg får billig strøm til bilen, alt over 4000 kWh er der stort set ingen afgift på.

Det sværeste var at finde ud af, om vi skulle have vores egen ladeboks eller ej. Her kunne jeg trække på al den viden, jeg har fra Motor og fra artikler på fdm.dk. Jeg har haft svært ved at binde mig til et abonnement til opladning ude i landet. For hvis jeg pludselig i en periode ikke bruger bilen og derfor ikke lader, er det fjollet stadig at betale til det. Så nu har jeg installeret min egen ladeboks, og jeg har fået trukket kabler og det hele. På den måde er jeg herre i eget hus og kommer ikke til at lade særlig meget på nettet ude omkring.

Har du brug for hjælp?

Som medlem af FDM kan du få personlige råd og vejledning lige så ofte, du har brug for det.

Udover rådgivning får du fx også adgang til testvindende FDM Bilforsikring, billig vejhjælp, rabatter og meget mere.

Læs mere

Anders And for voksne

Jeg har været medlem af FDM i 12 år, og jeg har virkelig brugt mit medlemskab meget. Det er enormt hyggeligt at læse i bladet Motor, når jeg vil have et afbræk fra at kigge i telefonen. For mig er Motor et Anders And-blad for voksne, så det står i vores bladholder i køkkenet.

Jeg kan altid få hjælp

Den Outlander, jeg har købt, er importeret fra Tyskland, så jeg fik den til en god pris. Her var FDM super skarpe til at fortælle mig, hvordan jeg står. For eksempel vidste jeg ikke, at der kunne være forskel på den tyske og den danske udstyrspakke.

Jeg har tidligere haft en anden dieselbil, en Citroën Picasso, som gik i stykker hele tiden. Den fik for eksempel ny motor, og alligevel var der problemer med den igen og igen. Jeg brugte rådgivningen hos FDM til at sikre, at dokumentationen fra værkstedet var den rigtige. For mig har det været en meget stor hjælp.

 

Har du brug for rådgivning?

Husk, at du som medlem af FDM altid kan få hjælp af rådgivningen. Vi kan svare på mange spørgsmål, fx om valg af elbil eller plugin-hybrid, opladning, skift til elbil og meget mere.

Kontakt rådgivningen