Overvejer du en elbil eller plugin-hybrid? FDMs rådgivning kan hjælpe

test

Som medlem af FDM kan du få hjælp af FDMs rådgivning lige så tit, du har brug for det.

Hvert år svarer vi på mere end 50.000 henvendelser fra vores medlemmer, og mange af dem omhandler elbiler. Vi får især mange spørgsmål om valg af elbil eller plugin-hybrid, opladning og generelt omkring skift til elbil eller plugin-hybrid, og vi rådgiver dig gerne om alt fra vedligehold af elbiler til forskellige ladeløsninger.

Er du ikke allerede medlem af FDM? Start med at melde dig ind og kontakt efterfølgende FDM rådgivning.

Kontakt FDM rådgivning

Vores rådgivning kan bl.a. hjælpe dig med spørgsmål om:

 • Køb af elbil vs. leasing af elbil
 • Opladning, rækkevidde og valg af ladeløsning
 • Vedligehold og service af elbil og plugin-hybrid
 • Elbiler og plugin-hybrider med anhængertræk/trækkrog

Forskellen mellem elbiler, plugin-hybrider og hybridbiler

Overvejer du, om en elbil, plugin-hybrid eller en hybrid er det rette valg for dig? Er du i tvivl om, hvordan de tre biltypper adskiller sig fra hinanden?

I modsætning til en plugin-hybrid lades en hybridbils batteri under kørslen i bilen. Dette sker, når forbrændingmotoren startes, og når bilen bremser.

Fordi plugin-hybriden kan lades med kabel som en elbil, tages benzinmotoren først i brug ved længere strækninger, ekstra belastning, acceleration eller høje hastigheder.

Elbilerne kører udelukkende på el, men fordi de er udstyret med større batterier, har de en længere rækkevidde end plugin-hybridernes batterier tilbyder.

Ønsker du en grøn bil, bør du derfor overveje en elbil eller en plugin-hybrid. Hos FDM Rådgivning kan du få hjælp til at vurdere, hvilken biltype, der er den rette for dig. 

Få hjælp af FDM

Et FDM-medlemskab giver dig adgang til vores rådgivning lige så tit, du har behov for det.
Du får også adgang til Danmarks bedste bilforsikring, kvalitets-ladeboks fra Spirii, billig vejhjælp og meget mere.

Læs mere


Bilvalg, bilkøb og privatleasing

Overvejer du, hvilken elbil eller plugin-hybrid, der er det rette valg for dig? Er du i tvivl, om du skal købe eller lease?

Vi kan bl.a. rådgive om:

 • Om en elbil eller plugin-hybrid er det rigtige for dig ud fra dit kørselsmønster
 • Hvilken elbil eller plugin-hybrid, der passer til lige netop dine behov
 • Køb eller leasing af elbil eller plugin-hybrid

Leasing af elbiler eller plugin-hybrider

Vælger du at lease din elbil, tjekker vi gerne din privatleasingkontrakt igennem, så du undgår ubehagelige overraskelser.

Hjælp til at købe eller sælge en brugt elbil eller plugin-hybrid

Overvejer du at købe en brugt elbil eller plugin-hybrid, kan vi rådgive dig om, hvad du bør være  opmærksom på. Og når du har fundet den elbil, der passer lige netop til dig, kontrollerer vi slutsedlen, så du ikke køber ‘katten i sækken’.

Som medlem af FDM kan du også få gennemgået din brugte bil med vores brugtbiltest, som er en populær og omfattende biltest.

Og hvis du en dag skal sælge din bil, sidder vi selvfølgelig også klar til at give gode råd og vejledning, så du undgår at blive snydt af køber.

Du kan føle dig tryg med FDM rådgivning i ryggen.

Den rette ladeløsning til din elbil

Når din nye elbil skal lades, er der et bredt udvalg af løsninger til forskellige priser, og mange elbilejere har derfor spørgsmål til opladning af bilen. Hos FDM har vi overblik over alt fra hjemmeladning til ladekabler, og vi kan give dig gode råd og vejledning til, hvordan du vælger den rette ladeløsning til netop dine behov.


Hos FDM kan vi bl.a. rådgive dig om:

 • Hvordan man kan lade billigt
 • Hvor man kan lade, hvis man er på bilferie i Europa
 • Opladning på offentlige standere
 • Ladning gennem et ladeabonnement

Vedligeholdelse af din elbil eller plugin-hybrid

Vi gør dig klar til hverdagen med en elbil eller plugin-hybrid og hjælper dig med at gøre livet billigere og lettere som elbilbilist  – også når det er tid til service eller reparationer.

Hos FDMs rådgivning kan du blandt andet få:

 • Gode bilråd om vedligeholdelse
 • Hjælp, hvis du er i tvivl om en reparation er nødvendig, eller om den er rigtigt udført
 • Svar på generelle tekniske spørgsmål, fx ved fejl og reparationer

Anhængertræk til elbil eller plugin-hybrid

Mange moderne elbiler og plug-hybrider kan trække en anhænger eller campingvogn, så et tilvalg af en grøn bil behøver ikke betyde et fravalg af trækkrog. Hvis du har brug for en elbil med anhængertræk, kan vi rådgive dig om hvilke modeller, der matcher dine behov.

Michael fik hjælp af FDM til at tage den endelige beslutning om valg af bil

FDM hjalp Michael

For Michael tog det et stykke tid at finde den bil, der var den helt rigtige for ham og familien. I dag skal man jo ikke bare vælge en ny bil. Man skal også overveje, om den skal køre på el?

Læs hvordan FDM hjalp Michael

FDMs rådgivning er med dig hele vejen

FDM er Danmarks største forbrugerorganisation for bilister med 269.000 medlemmer (2022). Vi sidder klar til at hjælpe med teknisk og juridisk rådgivning alle ugens hverdage, og vi kan fx svare på dine spørgsmål om bilens teknik og vedligeholdelse samt hvilke rettigheder, du har som bilist.

Skal du købe ny bil? Vi kan også svare på dine spørgsmål og give gode råd om bilkøb, og vi hjælper dig, uanset om du skal købe en ny eller brugt elbil eller plugin-hybrid. Vores rådgivning er uvildig, og vi guider dig til den bil, som passer bedst til dine behov.

Har du specifikke spørgsmål om en bestemt model, er vi også klar til at hjælpe. Vores eksperter laver hvert år test og anmeldelser af de nyeste elbiler og plugin-hybrider, og vi kan derfor svare på dine spørgsmål om fx:

 • VW ID.4
 • Tesla Model 3
 • Opel Corsa-e
 • Volvo XC40
 • Skoda Enyaq
 • Hyundai Ioniq 5
 • Kia EV6
 • Ford Kuga

Udover den gode rådgivning er der også mange andre fordele ved at være medlem af FDM.

Læs mere om FDM-medlemskab

Havde en helt super snak med en af jeres medarbejdere, der gav mig ro omkring købet. Meget vidende og behagelig.
Kasper, København Ø

Brug for råd om elbil eller plugin-hybrid?

FDMs eksperter i jura og bilteknik sidder klar til at hjælpe alle hverdage på telefon 70 13 30 40. Du kan også skrive til os. Vi svarer indenfor 5 hverdage. 

Skriv til os