Betingelser for GoTur

Her kan du læse brugerbetingelserne for Go'Tur.

1. ANVENDELSESOMRÅDE

1.1. Nedenstående brugerbetingelser fastsætter betingelserne for din brug af rejseplanlæggeren GoTur, samt dine og Forenede Danske Motorejeres (herefter FDM) ansvar og forpligtelser.

1.2. GoTur er en del af et pilotforsøg, hvor FDM og Business Region Aarhus samarbejder om at forbedre mobiliteten i Midtjylland ved at hjælpe borgerne med at sammenkoble private bilture (samkørsel) med offentlig transport og private mobilitetsløsninger. 

1.3. GoTur drives af FDM i samarbejde med Business Region Aarhus.

2. DEFINITIONER

2.1. Transportudbyder betegner et selskab, som driver og sælger transportløsninger, som du kan bruge til at nå en destination. For eksempel DSB, Midttrafik eller Donkey Republic. 

2.2. Transportløsning betegner en transportydelse, som du kan købe eller leje hos en transportudbyder. På GoTur kan disse ydelser være et lift i bil, en togtur, en bustur, en cykel, et elektrisk løbehjul m.m.

2.3. Rejseplanlægger er en søgemaskine, som kan fortælle dig forskellige måder, hvorpå du kan tage fra din startadresse til din destination med forskellige transportløsninger. 

2.4. Single Sign-up betegner en funktion, som gør det muligt for brugeren at videresende sine personlige oplysninger direkte fra GoTur til en transportudbyder for at oprette en konto hos udbyderen og bruge udbyderens transportløsninger uden at forlade GoTur. Funktionen er stadig i udvikling, og ikke alle transportudbydere understøtter den. Du bliver informeret i takt med, at funktionen udrulles. 

3. SERVICEBESKRIVELSE

3.1. GoTur er en app tilgængelig på iOS- og Androidtelefoner. 

3.2. GoTur er en rejseplanlægger, som kobler bilture tilbudt af private bilejere (samkørsel) sammen med det offentlige transportnet og øvrige transportløsninger (f.eks. bycykler i Aarhus). 

3.3. Når du søger en rejse fra A til B på GoTur, vil appen fremvise de forskellige transportløsninger, som du kan benytte, på tværs af samkørsel, offentlig transport, bycykel og elløbehjul. Kan din destination nås hurtigere ved at kombinere flere transportløsninger, vil GoTur foreslå denne mulighed. 

3.4. Resultaterne vil indeholde informationer om afgang, ankomst, varighed og pris, som transportudbyderne har oplyst. 

3.5. Du kan også bruge GoTur til at se, hvilke transportløsninger og stoppesteder der findes omkring dig, samt se relevante oplysninger om dem.  

3.6. GoTur er udelukkende en platform, hvor du kan finde oplysninger om transportløsninger. Disse transportløsninger leveres af uafhængige transportudbydere som GoTur har ingen kontrol over.

3.7. Når du har fundet en tur, der passer dig, skal du gå videre til den relevante transportudbyder for at beytte den. 

3.8. Oplever du et problem med en transportløsning, skal du tage kontakt med transportudbyderen direkte. 

4. SAMARBEJDE MED TRANSPORTUDBYDERNE OG FORMIDLING

4.1. GoTur kan formidle nogle oplysninger om dig og den tur, du ønsker, til transportudbyderen. Dette sker, når du har fundet en tur og trykker på linket, som fører dig til transportudbyderen. . Linket indeholder de nødvendige oplysninger, så transportudbyderens app kan finde frem til din ønskede tur eller dit ønskede køretøj. 

4.2. GoTur kan også formidle oplysninger om dig, hvis den valgte transportudbyder understøtter ”Single Sign-up” (jf. punkt 2). Du vil kunne se i appen, hvilke transportudbydere der understøtter funktionen, og du skal aktivt vælge funktionen til og give dit samtykke for hver enkelt transportudbyder. 

5. TRANSPORTUDBYDERE PÅ GOTUR

5.1. I GoTur finder du information om rejser med lokale transportudbydere. Du kan se en liste over transportudbyderne i GoTur-appen. 

5.2.Transportudbyderne tilbyder diverse transportløsninger. Hvis du har spørgsmål om en transportløsning fremvist i GoTur, skal du tage kontakt med disse transportudbydere direkte.   

6. TILMELDING OG VARIGHE

6.1. For at benytte GoTur, skal du registrere dig samt vedligeholde en personlig profil. Profiloprettelsen kræver at du oplyser forskellige personlige oplysninger i appen. Du kan til enhver tid se, hvilke oplysninger det drejer sig om, og hvad de bruges til, i vores Privatlivspolitik. 

6.2. Du må benytte GoTur, så længe GoTur er i drift i Danmark, og du har en gyldig profil. 

6.3. Vil du slette din konto, skal du anmode om det ved at benytte ”feedback og kundeservice” i appen. Du skal skrive fra samme e-mailadresse, som den der er brugt til at oprette kontoen. 

7. BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER

7.1. FDM behandler dine private oplysninger, når du bruger GoTur. Du kan læse om, hvordan FDM behandler disse oplysninger i vores Privatlivspolitik.

8. RET TIL AT FORETAGE ÆNDRINGER I GOTUR

8.1. FDM forbeholder sig retten til at ændre eller afvikle samtlige funktioner i GoTur, samt lukke platformen. 
8.2. Lukkes platformen bliver din konto automatisk lukket, og din ret til at bruge GoTur bortfalder. 

9. IMMATERIALLE RETTIGHEDER

9.1. Alle rettigheder til indhold på GoTur tilhører FDM og/eller FDM's samarbejdspartnere og må ikke kopieres, sælges, distribueres eller gengives uden forudgående indhentelse af FDM's skriftlige tilladelse.

10. ANSVARSFRASKRIVELSE OG FORBEHOLD

10.1. GoTur formidler oplysninger leveret af transportudbyderne selv. Transportudbyderne er alene ansvarlige for rigtigheden af de oplysninger, der er fremvist i GoTur – herunder tidspunkter, afstand, priser m.v. FDM kan på ingen måde gøres ansvarlig for tab, som brugeren måtte lide på grund af, at oplysningerne fremvist i GoTur er urigtig eller mangelfulde.

10.2. FDM forbeholder sig ret til at ophøre med at understøtte ældre operativsystemer. 

10.3. Ved misbrug af appen forbeholder FDM sig ret til at blokere brugere fra at benytte appen. 

10.4. I tilfælde af force majeure kan ingen af parterne drages til ansvar. 

11. KLAGEMULIGHEDER

11.1. Enhver form for reklamation, der vedrører transportløsningerne, billetter eller betaling, skal rettes direkte til den ansvarlige transportudbyder.

12. TVISTER

12.1. Betingelserne og din brug af GoTur, samt enhver tvist, som måtte opstå i relation dertil, er underlagt dansk ret.

13. KONTAKT

FDM
Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Telefon: 70 13 30 40
E-mail: GoTur@fdm.dk
Hjemmeside: https://www.fdm.dk
CVR-nr.: 10376718