Tjek prisen på bilforsikring

Viden

Der er stor forskel i prisen på bilforsikringer, selvom dækningen stort set er ens. Alligevel opgiver mange bilejere at skifte selskab. Men der er meget at spare, og FDM opfordrer til, at du går benhårdt efter prisen.

Der er stor forskel i prisen på bilforsikringer, selvom dækningen stort set er ens
Fotograf:
Foto
FDM

Generelt tjener forsikringsselskaberne rigtig gode penge på din bilforsikring. Selskabernes gode fortjeneste kan dog komme dig til fordel, hvis du gør en lille indsats. For med den gode indtjening har selskaberne noget at give af, så det er bare at presse prisen, opfordrer FDM.

Overvejer du at lease? Brug FDMs leasingguide og find din næste leasingbil

Byd op til prisdans

"Selskaberne har luft i regnskaberne til at sætte priserne ned. Så hvis du indhenter priser fra flere selskaber og forsøger at presse dem, kan du med stor sandsynlighed få en billigere bilforsikring", siger forbrugerøkonom i FDM, Allan Skytte Christensen.

Der er som udgangspunkt mange penge at spare, hvis du gør en relativt beskeden indsats

Det nemmeste er at begynde med at indtaste dine forsikringsoplysninger på en af de mange online pristjekker-sider. Prøv f.eks. www.forsikringsguiden.dk, www.samlino.dk eller www.comparo.dk. Her kan du finde den laveste pris og benytte den som udgangspunkt til en eventuel forhandling med selskaberne.

Mange penge at spare på forsikring

Allan Skytte Christensen forudser, at bilforsikringerne kan falde i pris, bl.a. fordi flere forhandlere nu tilbyder billige forsikringer. Forsikringer som de etablerede forsikringsselskaber i øvrigt står bag.

"Prisen for den enkelte bilist afhænger af flere individuelle faktorer som f.eks. bilmodel, alder, bopæl og skader. Men der er som udgangspunkt mange penge at spare, hvis du gør en relativt beskeden indsats", siger FDMs forbrugerøkonom.

Forsikringen kan være væsentlig billigere, hvis du får samlerabat, fordi du har flere eller samtlige forsikringer i samme selskab. Desuden tilbyder enkelte selskaber også rabatter, hvis du er medlem eller booker online.

Læs mere: Hvad skal du som minimum have af bilforsikring

FDM anbefaler også: 

Alt om bilforsikringer

Bilforsikring hos FDM

Af