Børn på bagsædet

Der er en lang række produkter, der gør det både mere sikkert og mere komfortabelt for børnene på bagsædet.

Tablets, mad og drikke, underholdning og hovedstøtter. Hvad har børn brug for på bagsædet?
Viden

Det er en fordel for alle i bilen, at der er styr på underholdning og drikkelse til familiens yngste på bagsædet, så føreren ikke forstyrres under kørslen. Samtidig kan løse genstande som fx tablets ved en kollision flyve gennem bilen og blive livsfarlige for de andre i bilen.

FDMs gode råd til børn på bagsædet:

  • Fastmonter tablet og smartphones
  • Vælg en spildfri kop
  • Brug en ryglænstaske til at holde styr på bøger og legetøj
  • Monter en hovedstøtte, hvis der ikke er det på selepuden

Læs også: FDMs test af autostole

Flyvende tablets og mobiltelefoner

Mange børn har en tablet eller en mobiltelefon med sig på bagsædet. Ved en kollision vil tablet eller mobiltelefon ofte ryge ud af hænderne på barnet og med høj kraft kunne ramme andre i bilen.

For alles sikkerheds skyld bør du derfor sikre, at tablet og mobiltelefon sidder fast under turen.

For alles sikkerheds skyld bør du derfor sikre, at tablet og mobiltelefon sidder fast under turen. I de fleste butikker der sælger bilprodukter, kan du finde holdere til både tablets og mobiltelefoner. Du finder dem i mange prisklasser og udformninger. Undersøg markedet og vælg den løsning, der er bedst til din bil.

Organiser løse dele

Saft der spildes, eller ting der tabes kan være med til at tage opmærksomheden fra føreren. En ryglænstaske kan derfor være en god løsning til at holde styr på tingene. Skal dit barn have noget at drikke undervejs på turen, så vælg en drikkedunk eller en såkaldt spildfri kop.

Læs også: Børn på kør selv-ferien 

Komfort på bagsædet

Solskærme kan være en både billig og enkelt investering, der hjælper på komforten på bagsædet. De forhindrer solen i at bage for meget ind af sideruden, så børnene på bagsædet får det for varmt og bliver gereneret.

Har dit barn tendens til køresyge, kan du overveje et køresygearmbånd. Det er et elastikbånd, der fungerer efter akupressur princippet, hvor der lægges pres på et bestemt punkt, som skal forhindre kvalme. En del oplever en god effekt men ikke alle. Du skal også sørge for, at bilen er kølig, og der er god udluftning. Det kan også hjælpe mod en spirende køresyge.

Sidder dit barn ikke længere i autostol eller på selepude med nakkestøtte, kan du selv sætte en nakkestøtte på sædet. Vælg ikke en såkaldt nakkepude, da den ikke holder hovedet på plads, hvis barnet falder i søvn. Overvej i stedet en løsning, hvor nakkestøtten sidder fast på sædet.

Find udstyr i FDMshop.dk

Husk også:

  • Poser i bilen til affald og hvis der skulle være risiko for køresyge
  • Pak bilen sikkert, så løse genstande fra bagagerummet ikke flyver rundt i kabinen i tilfælde af en kollision
  • Børn under 135 cm skal sidde i godkendt sikkerhedsudstyr
  • Børn bør placeres på bagsædet

Læs også: Det siger loven om autostole