FDM Reparationsaftale med værksted

De fleste problemer med en bilreparation og værkstedsregninger skyldes uenighed om, hvad der er aftalt med hensyn til, hvor meget der skulle repareres, og om prisen for det aftalte arbejde. Brug FDM reparationsaftale ved næste værkstedsbesøg.

FDM har lavet en reparationsaftale, som du kan bruge ved værkstedsbesøg. Den kan du bruge til at få en skriftlig aftale om din bilreparation.
Viden

FDM har lavet en reparationsaftale, som du kan bruge ved værkstedsbesøg. Den kan du bruge til at få en skriftlig aftale om din bilreparation.

 

I FDM Reparationsaftale kan du:

  • Specificere hvad du ønsker repareret eller udført. På det grundlag kan værkstedet give dig en pris på det ønskede arbejde
  • Fastsætte et maksimum for antal timer eller beløb, der må fejlsøges for på bilen 
  • Bede om at værkstedet ringer med en pris, før de går i gang
  • Aftale at værkstedet skal kontakte dig, hvis den aftalte pris overskrides med en aftalt procentsats eller kronebeløb
  • Aftale om du skal betale kontant ved afhentning eller om der skal fremsendes en faktura
  • Bede om at udskiftede dele bliver gemt/forevist efter reparation
  • Bede om at faktura gennemgås ved afhentning af bilen

Visse reparationer kan være vanskelige at give en pris på, fordi værkstedet er nødt til at skille nogle komponenter ad, før det kan give et egentligt tilbud. I dette tilfælde bør I aftale, at værkstedet kontakter dig og får din accept af prisen, før en bilreparation sættes i gang. Ønsker du ikke bilen repareret, skal du dog betale for den tid, der er brugt til at finde fejlen.

Før du efterlader din bil på værkstedet, så sørg også for i reparationsaftalen at få beskrevet standen af din bil - fx om der er skader på bilen.

Læs mere: Hent FDM reparationsaftale (pdf)

Få gemt de udskiftede reservedele

Det er altid en god idé at bede værkstedet om at gemme de udskiftede reservedele. Det kan være af afgørende betydning, hvis der opstår en tvist om, hvorvidt en reparation har været nødvendig.

Læs mere: Når bilen skal på værksted

Indhent flere tilbud 

Da værkstederne ikke arbejder med samme prissystem eller timepris, kan det være en god idé at indhente flere tilbud. Når værkstedet opgiver priser til en forbruger, er beløbet inklusive moms med mindre andet er aftalt. 

Værkstederne har pligt til at oplyse og kunne dokumentere, hvilke reparationer der er udført, ligesom du også stadig har krav på at modtage en specificeret faktura, hvor anvendte reservedele er noteret.

Læs også: Klage over værksted eller regning

Gælder både store og små opgaver

Udfyld FDM reparationsaftale og brug den ved dit næste værkstedsbesøg. Det gælder både ved store og små reparationer.

Hvis prisen overskrider den fastsatte maksimumpris eller reparationens omfang bliver større end aftalt i FDM reparationsaftale, er det værkstedet, der skal dokumentere, at det er sket efter aftale med dig. 

Har du brug for hjælp? 

Husk, at du som medlem af FDM kan få rådgivning af biltekniske og juridiske eksperter, hvis du har spørgsmål til bl.a. reparation, værkstedsregning og dine rettigheder som forbruger.

Få rådgivning