Bøder i Europa

Se hvor stor en bøde, du kan forvente at få for udvalgte færdselsforseelser i andre europæiske lande.

Se hvad det koster i bøde at tale i håndholdt mobil i Europa
Viden

Det er tilladt for andre europæiske lande at inddrive bøder i Danmark. Rent praktisk betyder det, at myndighederne i de øvrige EU-lande får adgang til det danske motorregister i forhold til en række specifikke trafikforseelser og derefter kan sende en bøde til dig. 

Så selvom du er kommet hjem fra ferie, kan du altså godt pludselig modtage en bøde for en trafikforseelse, som du har begået på din ferie.

I oversigten herunder kan du se en række udvalgte bødetaksten i europæiske lande (oktober 2021). Bemærk, der kan være sket ændringer siden. 

Hent oversigt over udvalgte bødetakster i Europa

Bøder over 70 euro

En række europæiske lande kan desuden via de danske myndigheder inddrive bøder i Danmark, så længe bøden er over 70 euro. Pt. kan følgende lande via de danske myndigheder inddrive bøder i Danmark:

Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Holland, Letland, Litauen, Luxembourg, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

Hvis bøden ikke kan inddrives via de danske myndigheder, er det ikke usædvanligt, at den udenlandske myndighed forsøger at inddrive bøden ad anden vej, fx via et inkassobureau.

Læs mere: Hvad gør du, hvis du får en bøde i udlandet

Undersøg færdselsregler hjemmefra

Du bør hjemmefra orientere dig om færdselsreglerne i de lande du skal besøge, og ved ankomst til landet orientere dig om eventuelle lokale regler, så du altid overholder færdselsloven i det pågældende land. 

Læs også: Færdselsregler i de europæiske lande

Har du modtaget en bøde, som du er i tvivl om, kan du som medlem af FDM kontakte FDM rådgivning.

Læs mere om rådgivning hos FDM

Kontakt FDM