Motor mener
Det er helt klart stationcar-udgaven af 508, der er mest interessant. Den har flotte linjer, er rummelig, og så kører den godt. Men vil bilkøberne fortsat have denne type biler, eller foretrækker de en af de populære SUV’ere? En plugin-hybrid er yderst velkommen.
PARIS. I Danmark har Peugeot ikke haft den store succes med de store biler. Men nu skal en ny generation af 508 bane vejen for flere af de store „løve-biler“ på de danske veje.
Det bliver særligt denne stationcar-udgave af den nye 508, der skal stå for slaget. Den passer nemlig fornemt ind på det danske marked, hvor der typisk er godt gang i salget af stationcars.
Læs også: Motors test af Peugeot 508
508 SW er ganske attraktiv. Den rummer på papiret 530 liter, men bagsædet kan foldes forover, og så bliver der et enormt rum med hele 1.780 liter til rådighed. En hurtig gennemgang af bagagerummet afslører en praktisk og meget anvendelig bil.

Længde og bredde som sedanen
Den bilstørrelse, som 508 tilhører, er enorm i hele Europa. Tæller man alle biler med, er der ca. 1.4 mio. biler. Og selvom SUV-modellerne bliver mere og mere populære, er hver tredje solgte bil i 508-segmentet en stationcar. Det er denne andel, Peugeot går efter med den nye 508 SW.
Læs også: Motors test af VW Passat - firmabilernes evergreen
Peugeot har dog designet 508 SW, så den ikke ligner en traditionel stationcar. For eksempel er tagrælingerne næsten integreret i taget, og med en højde på 1,42 meter er den næsten lige så lav som sedan-udgaven af 508, og næsten seks cm lavere end forgængeren. 508 SW er 4,78 meter lang, hvilket kun er tre cm mere end sedan-versionen, og dermed fem cm kortere end dens forgænger.
En sjov detalje er bilens rammeløse døre, hvor ruderne glider ned i døren. Det ser sjovt ud, og giver associationer i retning af en sportslig coupé.

Ottetrins automatgear
Motorprogrammet i Peugeot 508 SW består af benzin- og dieselmotorer, der alle er udstyret med partikelfilter.
Der er to nye benzinmotorer, som er baseret på 1.6 liters PureTech motoren. Grundudgaven har 180 hk, mens GT-udgaven har 225 hk. Begge har et ottetrins automatgear som standard, hvor en særlig ECO-mode lader bilen køre i frigear uden motorbremsning, når det er muligt, og uden at man som fører lægger mærke til det. Denne funktion er mulig fra 25 til 130 km/t. og kan mindske brændstofforbruget med op til tre procent.
Læs også: Motors test af Volvo V60 - tilbage til herregården
Dieselprogrammet består af to versioner af 1.5-liters udgaven og to versioner af 2.0-liters udgaven, og også de fås med det omtalte automatgear.

Plugin på vej
Til efteråret introduceres en plugin-udgave af 508. Den har Motor allerede prøvet, og den ser meget lovende ud. Den kører 40 km på el alene og kan lades op på ca. tre timer. Med en knap kan man bede bilen om udelukkende at køre på el, indtil der ikke er mere strøm på batteriet. Herefter vil den fortsætte som en traditionel hybridbil med benzinmotoren i drift ved behov. Benzinmotoren yder 180 hk, og elmotoren yder 45 hk, hvilket tilsammen giver 225 hk – præcis som i GT-udgaven.
Ny bil, men hvilken? Brug guiden på FDM biler.dk
Dette udstyr fås til 508 SW
- Night Vision system (første gang vi ser det i denne klasse)
- Automatisk nødbremse (ser biler, fodgængere og cykler både nat og dag op til 140 km/t.)
- Vejbaneassistent (med mulighed for at angive placering i vejbanen)
- Træthedsgenkendelse
- Automatisk fjernlys
- Udvidet skiltegenkendelse (Stop, forbudt adgang etc.)
- Adaptiv fartpilot (ned til stilstand i biler med automatgear)
- Active Blind Spot Assist (Advarsel for biler i den blinde vinkel)
- Adaptivt lys i baglygterne
Plugin-udgaven af 508 er udstyret med elektrisk varmepumpe og kan således varme bilen op, uden at benzinmotoren er i gang. Fra en helt ny app, som Peugeot tilbyder til alle sine nye bilmodeller, kan man indstille bilen til at forvarme kabinen før kørsel.
Vi kender endnu ikke prisen på plugin-udgaven, men for de øvrige udgaver ventes priser, der er ca. 15-20.000 kroner højere end for sedanudgaven af 508. 508 SW kommer til Danmark til sommer.