Rekordsommer på Storebælt

Over en million bilister passerede i juli Storebæltsbroen. August satte dagsrekord.

Trafik

Trafikken på Storebæltsbroen har sommeren igennem stået i rekordernes tegn.

Særlig juli måned bød på travlhed på den 17,5 km lange forbindelse. I alt 1.156.744 biler, svarende til et gennemsnit på 37.314 biler, busser, motorcykler og lastbiler om dagen, passerede i sommermåneden Storebæltsbroen, hvilket gør juli til den største måned siden broens åbning i 1998.

Derudover tegnede juli sig også for den største weekend og største uge i broens historie, skriver Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Milliardgevinst ved at fjerne brugerbetaling på Storebælt

Ny dagsrekord

Sommerens hidtil travleste dag var dog søndag den 9. august, hvor 48.257 biler ifølge Sund & Bælt krydsede broen. Det er 519 flere biler end den hidtidige rekord, der blev sat 16. juli 2011.

Dermed ser sommeren 2015 ud til at blive den hidtil travleste på broen og mere travl end sidste års rekordsommeren, hvor 3.286.949 biler i perioden juni, juli og august kørte over broen.

LÆS OGSÅ: Den mest travle sommer på Storebælt

”Jeg har ingen præcis forklaring på, hvorfor rekorderne kommer nu, men det kunne hænge sammen med, at lavere temperaturer giver godt kørevejr. I stedet for at tage til stranden, har danskerne besøgt familie og seværdigheder på den anden side af bæltet. En medvirkende forklaring kunne også være de lange køer ved Rødby – Puttgarden, som har fået folk til at vælge turen over broen i stedet for,” siger Jens Kjær Nielsen, chef for Storebæltsbroens betalingsanlæg i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Storebæltsbroen er guld værd