Antallet af hastighedskontroller og bøder for trafikforseelser er ikke længere et officielt succeskriterium for politiet. I hvert fald er de kontroversielle måltal ikke en del af den mål- og resultatplan, som Justitsministeriet netop har offentliggjort for 2016.
Sidste år var det ellers et krav, at politiet skulle rejse 150.000 sigtelser for så som at køre over for rødt, køre promillekørsel eller med for høj fart.
LÆS OGSÅ: Fotovogne skal blitze 100.000 timer årligt
Stadig fokus på trafikkontrol
Det er en øget indsats i forhold til især grænsekontrollen, men også forebyggelse af terror og radikalisering og forebyggelse og bekæmpelse af kriminalitet, der har fået Justitsministeriet til at justere i de såkaldte pejlemærker for politiets arbejde i 2016.
At måltallene for trafikkontrol ikke er med i årets resultatplan betyder dog ikke, at der nu er fri bane for trafiksyndere.
”Det her skal stadig være et område, som prioriteres,” siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg til DR Nyheder og forsikrer, at politiet stadig vil have fokus både færdsels- og hastighedskontrol.
LÆS OGSÅ: Fartblind fartkontrol
Rigide måltal
At måltallene for trafikforseelser er pillet ud af årets resultatplan, hilser FDM velkommen.
”De hidtidige måltal har kunnet skabe en mistanke om, at det afgørende for politiet var at opfylde måltallene snarere end at målrette trafikkontrollen, hvor det giver mest effekt. Grundlæggende mener FDM, at politiets indsats på færdselsområdet skal koncentreres på de forseelser og de strækninger, hvor effekten for færdselssikkerheden er størst, og som politiet på Fyn har gjort det, siger afdelingschef i FDM, Per Alkestrup og tilføjer:
”Man kan håbe, at der kommer mere synligt politi på vejene, når politiet ikke længere skal opfylde rigide måltal for eksempelvis fotovognene. Det vil alt andet lige have en større effekt end en skjult fotovogn.”
Læs hele Justitsministeriets mål- og resultatplan for 2016 her (eksternt link)