Spar penge på benzinen

Afhængigt af dit kørselsmønster kan du spare mellem 1.000 kr. og 1.500 kr. om året ved at gå målrettet efter de laveste brændstofpriser.

Spar penge på benzinen
Bilist

Benzinprisen har allerede slået rekorden flere gange i år. Derfor giver det rigtig god mening at købe sit brændstof billigst muligt og at køre grønt. På den måde kan du undgå, at stigningen i benzinpriserne slår bunden ud af dit husholdningsbudget.

Sådan får du billigt brændstof

Find den billigste benzin

Der er stor prisforskel på benzin afhængigt af, hvor og hvornår du tanker. For blyfri benzin er der ofte 1-1½ kr. at spare pr. liter ift. til listeprisen – og for diesel lidt mere. Så ved at tanke billigt burde du kunne spare ca. en halvtredser pr. tank eller mellem 1.000-1.500 kr. om året, alt afhængigt af dit kørselsbehov og din bil. Hvis du vil tanke billigt, skal du undgå:

  • At tanke klokken 10 om formiddagen og i timerne efter, hvor mange tankstationer anvender benzinselskabets høje listepris.
  • At tanke på motorvejen, hvor tankstationerne anvender listeprisen hele dagen

Din bedste mulighed for at tanke billigt er ved at tanke om aftenen eller om morgenen før kl. 10 i områder med mange tankstationer i byerne eller ved store indfaldsveje. Her er der ofte lokale priskrige, der presser prisen ned.

Brug benzinpriser-app'en som 117.000 andre

Det er også muligt at finde billig benzin på andre tidspunkter og steder, men så skal du lede efter den. Derfor har FDM udviklet en benzinpriser-app, der kan guide dig til den billigste benzin i området via din telefon. App'en er hidtil blevet hentet til iPhone mere end 117.000 gange, og FDM vil gerne opfordre til, at du som bruger i videst muligt omfang hjælper med at indberette priser, så andre brugere kan få glæde af dem. Benzinpriser.dk er drevet af brugerindberetninger og er afhængig af, at bilister hjælper hinanden på vej til den billigste benzin ved at indberette så mange priser som muligt. 

Video: Find billigt brændstof med benzinpriser-app'en

Sådan henter du app'en til iPhone

Hvis du har en Android telefon, kan du benytte appen "FDM - min bil" til at indberette og tjekke benzinpriser:

Hent appen i Android Market

Kør grønt

Du bør køre grønt både for miljøet og din pengepungs skyld. Erfaringsmæssigt kan du spare ca. 20 pct. af dit brændstofforbrug ved at køre grønt. Nedenfor kan du læse 10 gode råd til, hvordan du kan kører grønt. For de bilister, der kører langt og som derfor bliver ramt hårdt af stigninger i benzinprisen, er det værd at fremhæve, at du kan spare 20 pct. af brændstofforbruget ved at køre 110 km/t frem for 130 km/t.

Langt på literen - 10 spareråd fra FDM

Læs også:

Hvad bestemmer benzinpriserne?

Benzinprisen over 13 kr.

FDMs benzinpriser-app slår rekord