Hurtig Yaris er hurtig væk

Toyota sælger fra næste år en GTI-version af Yaris kaldet GRMN. Men den sportslige bil bliver en parentes i bilhistorien eller i hvert fald i gadebilledet. Af en eller anden grund bliver det kun til 400 styks.

Nyt om biler

Arrogance? Manglende tiltro til sit produkt? Og/eller noget tredje? Toyota kalder det ’en eksklusiv sag’.

Faktum er i hvert fald, at Toyota til Europa kun vil fremstille 400 eksemplarer af Yaris i en sportslig udgave kaldet GRMN.

Yaris GRMN sælges i hvid, rød og sort med hvid lakering og røde og sorte designdetaljer. Hjulene er 17 tommer. Foto: Toyota
Yaris GRMN sælges i hvid, rød og sort med hvid lakering og røde og sorte designdetaljer. Hjulene er 17 tommer. Foto: Toyota
Yaris GRMN skal ifølge Toyota bygge bro mellem den almindelige Yaris og den ekstreme WRC rallybil med 380 hestekræfter.

210 hk

Med over 210 hestekræfter er den nye Yaris-version klassens mest kraftfulde. Det er dog ikke nævneværdigt mere end f.eks. Ford Fiesta ST, som fra næste år kan mønstre 200 hk lige ud. Og her bliver der ikke samme slags ekstrem begrænsning på produktionen.

Med en 0-100-tid på ’lidt over seks sekunder’ bliver Yaris ikke markant hurtigere end Fiesta, som klarer disciplinen på 6,7 sekunder.

Derimod har Toyota nok gjort lidt mere ud af de finere racing-detaljer og vægtreduktion. 1.125 kg egenvægt kan Yaris nøjes med.

En halv mio. kr.

Salget foregår ved, at interesserede kunder i første omgang skal reservere bilen online på Toyotas hjemmeside. Bestillingen åbner 27. juli, og leveringen begynder i begyndelsen af 2018.

Yaris GRMN koster 489.000 kr. eller ca. 4.500 kr. månedligt ved 20 pct. i udbetaling.

Bilens mærkelige tilnavn GRMN står for Gazoo Racing tuned by Meister of Nürburgring.

SE OGSÅ: Ford presser 200 hk ud af tre cylindre