Flot sikkerhedstest udløser nyt højt fradrag på stribe

Flot Euro NCAP-test udløser nyt højt sikkerhedsfradrag på stribe. Alligevel afviser flere importører at sænke prisen. Fradraget er allerede indregnet i prisen, hævder de. De manglende prisfald forvirrer forbrugerne, mener FDM.

Sikkerheden er i top hos otte af ni biler i årets sidste Euro NCAP-test
Nyt om biler

Euro NCAP-stjernerne fortsætter med at lyse over nye biler.

Med endnu et par uger til årets store finale varmer det fælleseuropæiske sikkerhedssamarbejde op med en test med ni nye bilmodeller, hvoraf der er de maksimale fem Euro NCAP-stjerner til otte af bilerne.

Læs også: Find din nye bil på FDM biler.dk

det skaber unødig forvirring hos forbrugerne, når et fradrag i registreringsafgiften ikke udløser et prisfald

Udløser nyt sikkerhedsfradrag

For danske bilkøbere er resultatet mere interessant end tidligere, da de mange stjerner udløser det nye høje sikkerhedsfradrag, der alt efter bilens pris betyder en afgiftsrabat på enten 6.800 kr. eller 12.000 kr.

De testede biler:

  • BMW X3 – Fem Euro NCAP-stjerner  
  • Citroën e-Mehari - Tre Euro NCAP-stjerner 
  • DS 7 Crossback - Fem Euro NCAP-stjerner 
  • Honda Civic (gentest) - Fem Euro NCAP-stjerner 
  • Jaguar E-Pace - Fem Euro NCAP-stjerner 
  • Mercedes-Benz X-Klasse - Fem Euro NCAP-stjerner 
  • Porsche Cayenne - Fem Euro NCAP-stjerner 
  • Subaru Impreza - Fem Euro NCAP-stjerner 
  • Subaru XV - Fem Euro NCAP-stjerner 

Læs også: Flot Euro NCAP-test tester nyt sikkerhedsfradrag

Fradrag allerede indregnet i pris

Har du et godt øje til en af bilerne, er det dog langtfra sikkert, at sikkerhedsfradraget havner hos dig som forbruger. FDM har kontaktet de danske importører af Honda, BMW og Subaru, der allerede har prissat de af deres biler, der er med i testen.

Alle tre importører meddeler, at de på forhånd havde forventet at få fem stjerner, hvorfor sikkerhedsfradraget allerede er indregnet i prisen, som altså ikke sættes ned.

Læs også: Bilkøbere går glip af fradrag

Skaber forvirring hos forbrugerne

”FDM forstår godt, at importørerne har store forventninger til de nye bilmodeller, men mener alligevel, at det skaber unødig forvirring hos forbrugerne, når et fradrag i registreringsafgiften ikke udløser et prisfald. Vi vil derfor råde bilimportørerne til tydeligt at markere, når en given pris på en ny bil er baseret på en forventning om et femstjernet testresultat,” siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen.

Læs også: Forhandlere glemmer at give hele afgiftsnedsættelsen

Én bil falder igennem

En enkelt mislyd er der dog i testen. Blandt de ni biler gemmer sig nemlig, Citroën e-Mehari.

Som navnet antyder, er der tale om en elbil, som dog ikke finder vej til de danske forhandlere. Og godt for det. e-Mehari får bare tre Euro NCAP-stjerner og har ingen af de sikkerhedssystemer, som efterhånden er standard. Også i dele af kollisionstesten og fodgængertesten falder bilen igennem.