Pas på lande med en promillegrænse på 0,0

Et enkelt glas koldt øl til frokost kan være fristende i varmen på sommerens kør selv-ferie, men vær opmærksom på, at flere lande i Europa har en promillegrænse på 0,0

Uanset promillegrænse i Europas lande, anbefaler FDM generelt, at man ikke drikker alkohol, når man skal ud at køre i bil.
Bilist

Sommerferien er startet, og mange er på vej på kør selv-ferie rundt om i Europa. Her kan et enkelt glas øl til frokosten undervejs være fristende i sommervarmen, men i flere lande er der en promillegrænse på 0,0.

I Danmark er promillegrænsen på 0,5, og her vil et enkelt glas almindelig pilsnerøl til frokost normalt ikke betyde, at du overskrider denne grænse. Dette gælder også i flere populære ferielande i Europa, men i andre er promillegrænsen på 0,0, og her vil et enkelt glas øl medvirke, at du overskrider denne grænse.

FDM anbefaler generelt, at man ikke drikker alkohol, når man skal ud at køre i bil.

Men fristes du alligevel til at nyde et enkelt glas øl til maden, skal du ikke gøre det i Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn og Rumænien, hvor promillegrænsen er 0,0, og ej heller i lande som Sverige, Norge, Polen og Estland, hvor grænsen er 0,2 promille.

Vær også opmærksom på, at hvis du er under 21 eller har haft kørekort i mindre end to-tre år, er der ligeledes flere lande, der har en promillegrænse på 0,0-0,2 for denne gruppe og det gælder også for udenlandske bilister, der matcher de kriterier. Det gælder bl.a. lande som Tyskland, Italien, Frankrig, Kroatien, Holland, Portugal, Spanien o.a.

Se oversigt over promillegrænser og bøder i Europa