Digital motorvejsmærkat til Østrig

Du kan nu vælge at købe en digital motorvejsmærkat til Østrig. Du skal dog bestille i god tid.

Motorvejsmærkat til Østrig kan også købes digitalt fra 2018
Bilist

Opdatering: Dette er en artikel fra 2017, og derfor kan dele af indholdet være forældet. Du kan læse mere om de nyeste regler for brug af motorvejsmærkat i Østrig på FDMs kør selv-sider. 

Læs mere: Sådan køber du motorvejsmærkater til brug i Østrig

Østrig indfører nu en såkaldt e-vignette, som er en digital motorvejsmærkat. Det betyder, at du fremover kan vælge mellem at købe en e-vignette via en østrigsk hjemmeside eller den almindelige kendte fysiske mærkat, der sættes i bilens forrude. 

Registrer bilens nummerplade

Du køber den nye e-vignette ved at oplyse bilens registreringsnummer og betale direkte på nettet. Du vil dermed ikke skulle have en fysisk motorvejsmærkat i bilens forrude, da det er bilens nummerplade, der bruges til kontrol. 

Prisen og vilkårene for e-vignetten er de samme som for den fysiske mærkaten. Du kan for både e-vignette og mærkat vælge mellem tre perioder:

  • 10 dage
  • 2 måneder
  • 14 måneder 

Vær i god tid

Bestiller du en e-vignette, skal du være i god tid. Fra bestillingstidspunktet går der nemlig 18 dage, før din e-vignette aktiveres. Det skyldes særlige regler i Østrig.

Så er der under 18 dage, til du skal til Østrig, skal du købe en mærkat til forruden i fx FDMs butik eller testcentre.

Se her: find priser og perioder på FDMshop.dk

Brug de officielle hjemmesider

FDM anbefaler, at du bruger den officielle hjemmeside, som sælger motorvejsmærkater. I Østrig er det foreløbig hjemmesiden: asfinag.at. I løbet af 2018 vil FDM søsterklub, ÖAMTC, også sælge e-vignetten, ligesom FDM arbejder på at kunne sælge e-vignetten, hvis det bliver muligt. 

Køb her: e-vignette til Østrig (Østrigsk hjemmeside på engelsk)

Der findes forskellige andre hjemmesider, der tilbyder digitale motorvejsmærkater og vejafgifter til en række lande. Disse hjemmesider tager dog ofte en stor overpris for ydelsen.

Du kan også kontakte FDMs rådgivning, hvis du har brug for råd og vejledning.

Kontakt: FDMs rådgivning

Motorvejsvignette/-mærkat er obligatorisk ved kørsel på de østrigske motor- og motortrafikveje.