Sommerdæktest 2018

Vi har testet 30 nye sommerdæk i størrelserne 14 og 16 tommer. Resultatet viser, at det er vigtigt, at du ser dig for.

Vi har testet 30 nye sommerdæk for at finde frem til de bedste til dig og din bil.
Bilist

Vidste du, at de mest slidstærke dæk kan holde i næsten 46.000 km, mens de dårligste er slidt ned til de minimale 1,6 mm allerede efter knap 27.000 km?

Det er en enorm forskel og viser, at du skal se på meget mere end blot prisen, når du vælger et nyt dæk. 

Gode dæk kører længere på literen

Også forskellen på, hvor godt et dæk ruller, er vigtig. Blandt de 16-tommersdæk, vi testede, var forskellen så stor, at det bedste dæk fik bilen til at køre en kilometer længere pr. liter end de dæk, der havde den højeste rullemodstand. 

Dette er blot nogle af de elementer, der indgår i Danmarks største dæktest, og som leder til karaktererne for de testede dæk.

Vælg sikre nye sommerdæk

 

Se testresultater for 14-tommer dæk

Se testresultater for 16-tommer dæk

Passer testen ikke med din dækstørrelse kan du få gode råd her.

Du kan også se resultaterne fra dæk-testene fra tidligere:

Se alle dæktest

Våd vej er stadig problemet

De vigtigste forskelle mellem de testede dæk er dog at finde på det sikkerhedsmæssige område. Hvem har glæde af at køre rigtig langt på dæk, der ikke har godt greb i vejen? 

Her havde nogle af dækkene problemer, når vi udsatte dem for de mere klassiske testelementer: bremsning og styring på våd vej.

Ud over testen på våd vej har vi også testet dækkene på tør vej, ligesom støjniveauet er målt både inde i bilen og udenfor. 

Det er her, de gode dæk bliver skilt fra de mere tvivlsomme. Og det er netop her, at vi kan udpege de gode dæk, så du som bilist kan få hjælp til at vælge rigtigt, hvis du vil køre så sikkert som muligt.

Ud over testen på våd vej har vi også testet dækkene på tør vej, ligesom støjniveauet er målt både inde i bilen og udenfor. 

Læs også: Forstå informationen på dækkene

Stor forskel på levetiden

Som nævnt er der stor forskel på dækkenes levetid. Det kan vi sige ret præcist, da vi har målt levetiden efter en særdeles omfattende test. Den foregår dels i laboratorium, dels på landevej, hvor vi kører med dækkene på normal vis. 

I laboratoriet måles sliddet efter 5.000 km simuleret belastning. Dette resultat indgår sammen med resultatet fra en landevejstest i den samlede konklusion. 

Læs også: Generelt om sommerdæk

Landevejstesten strækker sig over en køretur på 15.000 km, hvor der køres i konvoj med biler monteret med dækkene i testen. Der skiftes fører løbende, og bilernes rækkefølge i kolonnen ændres løbende. I alt køres der 297.600 km over 48 dage.

Bestil hjulskifte hos FDM