Undgå kuldechok til bilen på skiferien

En død bil kan sende feriestemningen under frysepunktet. Så læs her, hvordan du fjerner fem frostfejl, når du er fremme på destinationen.

Undgå at bilen får kuldechok på skiferien
Bilist

Skiferien skal bruges til at stå på ski, og det sidste, man gider bruge tid på, er en bil, der er strejker i kulden. FDM guider dig til at undgå fem frostfejl:

 

1. Stå fast

Husk snekæder, selvom vinterdækkene er spritnye. De kan være din ven i nøden, hvis du kører fast, eller føret op ad bjerget bliver helt umuligt med voldsomt snefald.

Læs mere: Sådan monterer du snekæder

Træk ikke håndbremsen, medmindre det er strengt nødvendigt, da den kan fryse fast.

2. Fyld med frostsikker brændstof

Fyld bilen med lokalt brændstof, der ofte kan klare lavere temperaturer, end den du hælder på bilen hjemmefra eller i lavere egne undervejs.

Læs mere: Frostsikring af diesel

3. Op med viskerne

Bliv nemmere køreklar ved at afdække forruden eller vippe viskerne op om natten. Husk også at komme silikone på dørlisterne, så dørene kan åbnes, og træk ikke håndbremsen, medmindre det er strengt nødvendigt, da den kan fryse fast.

Læs mere: Sådan fjerner du is og dug

4. Undgå vand i kabinen

Fjern flasker med vand fra bilen, så de ikke fryser og flækker, når væsken udvider sig. Den ender nede i sæderne, hvis temperaturen bevæger sig over frysepunktet i løbet af dagen.

Læs mere: Sådan gør du bilen klar til vinterferie

5. Ha' strøm i baghånden

Overvej kraftigt at medbringe en jumpstarter eller en hjemmelader til bilens batteri, så du kan hjælpe dig selv, hvis der ikke er energi nok til at starte motoren. 

Læs mere: Gør bilens batteri klar til kør selv-ferien

Bestil vejhjælp