Pak bilen sikkert til bilferien

Se her, hvordan du placerer bagagen bedst muligt, så du sikkert kan køre på ferie.

Pak bilen sikkert til kør selv-ferien
Fotograf:
Bilist

Når bilen skal pakkes til kør selv-ferien, er der en række gode råd, der kan gøre turen mere sikker:

 

  • Undgå overlæs i bilen
  • Put de lette ting i tagboks
  • Placer de tunge ting nederst i bagagerummet
  • Ingen løse genstande

Video: Se hvor galt det kan gå, når bilen ikke er pakket korrekt

Undgå overlæs

Når familien skal på kør selv-ferie, er der ofte masser af udstyr, der skal med i bilen. Men pas på, at du ikke overlæsser bilen. Tjek derfor hvor mange kilo, der må være i bilen i alt og husk at indregne, hvad familien vejer også. 

Overlæsser du bilen, kan det gå ud over bilens stabilitet, og du risikerer, at bilen kommer i slinger ved opbremsninger eller undvige manøvre.

Tagboks er til lette ting

Skal der tagboks på bilen, skal den skal placeres tættest muligt på bilens tyngdepunkt. De letteste ting bør pakkes i tagboksen og spændes fast, så de ikke forskubber sig ved en hård opbremsning. Husk at tjekke, hvor mange kilo, der må være i tagboksen. I de papirer, der følger med tagboksen, kan du se den maksimale lastevægt og den maksimale anbefalet hastighed, du må køre med tagboksen.

Se også: sådan pakker du tagboksen

Placer de tunge ting lavt

Tunge ting som f.eks. kufferter skal du placere lavt og længst muligt fremme i bagagerummet - altså op mod bagsædet. Har du et stort åbent bagagerum, f.eks. en stationcar, er det en god idé at købe et gitter eller net til at sætte bag ved bagsædet. Undgå at læsse bilen 'skævt', da bilen bliver ustabil i undvigemanøvre og ved kraftige vindforhold.

Sørg også for at spænde tingene fast i bilen. Skal der f.eks. køleboks med, så spænd den enten fast i bilen isofix-beslag eller placer den i bagagerummet.

Ingen løse genstande

Løse genstande som ikke vejer så meget, kan ved opbremsninger flyve gennem bilens kabine med meget stor kraft og en mangedoblet vægt. Mange har iPads, telefoner, vandflasker o.lign. liggende i bilen under køreturen, og disse ting kan gøre stor skade på bilens passagerer, hvis der bremses hårdt op. 

Brug en gadgetholder bag på forsæderne, som kan indeholde de løse genstande og monter en iPad eller skærmholder på ryglænet. 

Udstyr til bilferien

Video: dette skal du overveje, når du pakker til bilferien