Bornholm er blevet billig

Bilturen til og fra Bornholm er blevet markant billigere, efter at Bornholmslinjen har overtaget de tre Bornholms-ruter. Det er reelt muligt at sejle Ystad-Rønne for 100 kr.

Express 1-hurtigfærgen.
Bilist

Bornholm er kommet tættere på resten af landet. Den økonomiske barriere er i hvert fald sænket, efter at Bornholmslinjen har overtaget besejlingen 1. september.

De markant lavere priser var en del af aftalen, da Molslinjen, som har Bornholmslinjen, vandt retten til de tre ruter fra Rønne til hhv. Ystad, Køge og Sassnitz. Sidstnævnte destination betjenes nu helårligt.

Slagnummeret er nu enkeltbilletter for bil og fem personer for 100 kr.

Reelt muligt at komme over for 99 kr.

Motors søgning på en række afgange i september og oktober viser, at det rent faktisk er muligt at få de helt billige billetter, der præcist koster 99 kr.

Se mere: Mols-Linien sejler til Bornholm

Priserne varierer særdeles meget afhængig af tidspunkt, ugedag og skoleferie/ikke skoleferie samt hvor lang tid i forvejen, man køber. Altså fuldstændig som flybilletter.

De er dog svære at få omkring weekender, men f.eks. den første weekend i oktober er det muligt at sejle fra Ystad fredag kl. 16.30 for 200 kr. og kl. 20.30 for 100 kr. Det er ved bestilling en måned i forvejen.

Retur søndag koster det f.eks. 150 kr. 10.30 og 500 kr. 18.30.

Priserne varierer særdeles meget afhængig af tidspunkt, ugedag og skoleferie/ikke skoleferie samt hvor lang tid i forvejen, man køber. Altså fuldstændig som flybilletter.

Se mere: Nye færger stævner mod Bornholm

Men niveauet er generelt meget lavt. Oven i disse priser kommer så broafgiften til Øresundsbroen eller en færgebillet Helsingør-Helsingborg.

Påhængsvogn dyrere end bilen

En påhængsvogn er relativ dyr at få med i forhold til en almindelig bil. Listepriserne hedder 400 og 500 kr. for hhv. op til tre fem meter. En campingvogn koster fra 600 kr. Dermed kan en trailer eller campingvogn være noget dyrere end bilen.

I mellem- og lavsæson er priserne dog markant lavere. Helt ned til 150 kr. i mellemsæsonen, som er nu, og ned til 50 kr. fra sidst i oktober.   

Rønne-Køge er også blevet billig. Samme oktober-weekend fås for 200 kr. hver vej uden eventuel kahyt.

Se mere: Bornholm med FDM-rabat