Er din p-afgift lovlig?

Kun private p-selskaber, der er tilmeldt det nye Parkeringsklagenævnet, kan lovligt udstede p-afgifter. Dermed kan mange p-afgifter være ugyldige. FDM anbefaler, at du altid overholder reglerne for parkering, men tjek, om selskabet er tilmeldt, inden du betaler.

Kun p-selskaber der er tilmeldt det nye Parkeringsklagenævnet, kan lovligt udstede p-afgifter
Bilist

Det nye Parkeringsklagenævnet gør det nemmere, hurtigere og billigere at få afgjort sager om p-afgifter, man som forbruger ikke er enig i.

om det enkelte p-selskab er tilmeldt Parkeringsklagenævnet eller ej, skal man selvfølgelig altid overholde de regler, der gælder

Samtidig skal private p-selskaber være tilmeldt Parkeringsklagenævnet, hvis de lovligt vil kunne udstede p-afgifter.

Årsagen er, at man fra politisk side ønskede, at nævnet skulle være branchedækkende, da man i 2017 vedtog loven om et klagenævn for private parkering.

Se, hvilke selskaber der er tilmeldt Parkeringsklagenævnet (eksternt link)

Er p-selskabet tilmeldt?

Er parkeringsselskabet ikke tilmeldt, kan det altså ikke lovligt udstede p-afgifter. Har du fået en p-afgift, kan det derfor være en god idé at kontrollere, om selskabet er tilmeldt nævnet, inden du betaler afgiften.

”Uanset om det enkelte p-selskab er tilmeldt Parkeringsklagenævnet eller ej, skal man selvfølgelig altid overholde de regler, der gælder for den pågældende parkeringsplads. Får man alligevel en afgift, man mener, er forkert, er det stadig vigtigt, at man klager til p-selskabet. Her kan man så gøre opmærksom på, at selskabets afgift ikke er gyldig, da det ikke er tilmeldt klagenævnet,” siger juridisk konsulent i FDM Dennis Lange.

Læs også: Nyt klagenævn for privat parkeringskontrol

Du skal stadig klage til p-selskabet

Selvom nævnet har virket siden 1. juli 2018, har flere p-selskaber først tilmeldt sig senere. Det betyder, at de frem til deres tilmelding ikke har kunnet udstede gyldige p-afgifter. Har du eksempelvis fået en p-afgift 15. september, men p-selskabet først er tilmeldt Parkeringsklagenævnet 1. oktober, er denne ikke gyldig.  

Læs også: Har du fået en p-afgift? Sådan klager du

Får du en p-afgift, du ikke er enig i, skal du først klage til det pågældende p-selskab, som behandler din klage, inden du kan gå videre til Parkeringsklagenævnet.

Det koster 175 kroner at klage til Parkeringsklagenævnet. Du får dog gebyret igen, hvis du får medhold.

Kontakt FDM rådgivning