Nemt at betale med nummerpladen i p-huset

Bommene fjernes i stadig flere p-huse og erstattes af kameraer, der kan genkende din nummerplade. Det har den fordel, at du blot kan køre ud og ind uden at foretage noget, hvis der f.eks. er to timers gratis parkering.

Nemt at betale med nummerpladen i p-huset
Bilist

Det tager tid og kan skabe kø at komme ind og ud af p-huse med bomanlæg. På vej ind skal man trække en billet, og på vej ud skal den betalte billet igen stikkes ind ved bommen.

Derfor fjernes bommene i stadig flere p-huse. De erstattes i stedet af kameraer, der kan genkende din nummerplade. Det har den fordel, at du blot kan køre ud og ind uden at foretage noget, hvis der f.eks. er to timers gratis parkering.

Holder du i længere tid end den gratis periode, eller kræves betaling fra første minut, er det også blevet lidt smartere med nummerpladegenkendelse.

Læs mere: Pas på p-appens priser

Det meste sker automatisk

Udbyderne har forskellige navne for deres systemer, bl.a. Autopark, PayByPlate og ANPR (Automatic Number Plate Recognition). Men uanset, foregår det nogenlunde således:

  • Kameraer registrerer din nummerplade, og hvornår du parkerer, når du ankommer.
  • Har du en p-app, der kan benyttes i p-huset, og har du registreret din bil i den, er der som regel mulighed for, at betaling automatisk startes og stoppes med den.
  • Du kan også selv starte parkeringen i de p-apps, der er tilknyttet p-huset.
  • Benytter du ikke app, skal du, inden du kører ud, indtaste dit registreringsnummer (nummerplade) i p-husets automat og betale.
  • Glemmer du at betale, får du tilsendt en påmindelse, og du har mulighed for efterfølgende at betale parkeringen plus et gebyr. Sker det ikke inden for et vist tidsrum, får du en afgift.

Læs mere: Gode råd om parkering

Parkering i Aalborg
I p-huset ved Salling i Aalborg kører man blot ind og parkerer. Man skal først foretage sig noget, inden man kører ud igen.

Har du fået en uretfærdig p-afgift? - Få hjælp af FDM:

Kontakt os