Nye SUV’er har sikkerheden i orden

Ny Citroën C5 Aircross er tæt på at snuble i årets anden sikkerhedstest. Alle modeller i Danmark får dog sikkerhedspakke, der udløser de maksimale fem Euro NCAP-stjerner. FDM roser importør for at prioritere sikkerheden.

Der er både fire og fem Euro NCAP-stjerner til Citroën C5 Aircross.
Bilist

Det er ikke bare for fører og passagerer, at sikkerheden i nye biler er blevet bedre. Det gælder også for de bløde trafikanter. Det skyldes i høj grad de nye nødbremsesystemer, der nu selv genkender og bremser for fodgængere og cyklister.

Derfor er det kun positivt, at den danske Citroën-importør har valgt, at alle udgaver i Danmark har sikkerhedspakken som standard

At systemerne efterhånden er muligt udstyr i langt de fleste nye biler, kan Euro NCAP tage en stor del af æren for. Det europæiske sikkerhedssamarbejde har nemlig løbende skærpet kravene for at opnå de maksimale fem Euro NCAP-stjerner.

Læs også: Familiebiler med høj sikkerhed

2 X 5 Euro NCAP-stjerner

Og det var netop denne topkarakter, der kom i brug i årets anden Euro NCAP-test, som bare tæller to biler, Citroën C5 Aircross og Range Rover Evoque. Begge biler klarer sig til de maksimale fem stjerner. I hvert fald i Danmark.

Citroën C5 Aircross er nemlig testet med og uden sikkerhedspakke, der indeholder en nødbremse, som selv genkender cyklister. Uden den falder bilen fra fem til fire Euro NCAP-stjerner. Herhjemme vil bilkøbere dog kun få mulighed for at købe Citroën C5 Aircross i udgaven til fem stjerner.

Læs også: Citroën C5 Aircross - Livsnyderens bilvalg

Der er både fire og fem Euro NCAP-stjerner til Citroën C5 Aircross
Den nye Citroën C5 Aircross sælges i Danmark kun med sikkerhedspakken, som udløse den femte Euro NCAP-stjerne. Foto: Euro NCAP

Fås kun med sikkerhedspakke

”De automatiske nødbremsesystemer bliver stadig bedre, og har for længst vist sig som et af de vigtigste nye sikkerhedssystemer. Derfor er det kun positivt, at den danske Citroën-importør har valgt, at alle udgaver i Danmark har sikkerhedspakken som standard. På den måde har bilkøbere ikke mulighed for at vælge dele af de vigtige systemer fra. Det skal importøren have ros for,” siger FDM’s repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen.

Læs også: Sådan virker automatisk nødbremse

Ny Range Rover sikkerheden selv

Også puljens anden bil, den nye generation af Range Rover Evoque, hører hjemme i den populære SUV-klasse. Også her er sikkerheden i top.

”Der er ikke mange fingre at sætte på den nye Range Rover Evoque, når det gælder sikkerheden. Særligt kollisionssikkerheden er imponerende god, ligesom den nye Evoque-model har alle de nye sikkerhedssystemer som standard. Det er derfor en bil, hele familien trygt kan sætte sig ind i,” siger Søren W. Rasmussen.

Læs også: Range Rover Evoque - Luksus-SUV

Der er fem sikre Euro NCAP-stjerner til den nye Range Rover Evoque.
Den nye Range Rover Evoque imponerer især med en tårnhøj kollisionsikkerher. Foto: Euro NCAP