Få digital radio i bilen uden DAB

Din bil behøver slet ikke at have en DAB-radio. For i biler er det ofte bedre at høre digital radio via mobiltelefonen. Se her, hvordan du gør.

Sådan kan du få adgang til digital radio i bilen
Bilist

Er din favoritstation forsvundet over på DAB, eller vil du bare gerne have adgang til en radiofonisk mangfoldighed, som slår FM-radio med længder?

Find her din radio, og se hvad du kan gøre:

Bilradio uden indgange

Den bedste løsning er at købe en ny radio til bilen. Du kan købe en kvalitets-DAB-radio til 1.000 kr. plus montering. Vær særlig opmærksom på montering af DAB-antennen. Disse radioer har typisk også bluetooth, så du samtidig kan føre lovlige og sikre håndfri mobilsamtaler i bilen.

Læs også: FM-båndet og din bilradio overlever

Bilradio med AUX-eller USB-indgang 

Du kan købe en lille DAB-radio og koble den til din bilradio via AUX- eller USB-stik. Men udbuddet af digital radio er langt større, hvis du henter underholdningen ind via din mobiltelefon. Husk en fast montering til telefonen.

Køb holder til mobilen

Bilradio med bluetooth

Er der bluetooth-forbindelse i bilradioen, kan du sende lydsignalet fra mobilen, og det vil være den nemmeste måde at lytte til radio på. Det kan være fra en webbrowser, men det virker bedre fra en app på mobilen, eksempelvis radioappsene fra DR eller TuneIn.

Læs også: 3 tips til at få god lyd i bilen

Bilradio med mobilapps

Med Apple CarPlay og Android Auto kan du styre digitalt radioindhold fra bilens skærm. Især podcasts og musikapps dominerer indholdssiden, men der findes bl.a. også radioapps som TuneIn. Du kan også starte en radioapp fra mobilen, før køreturen starter, og lytte undervejs.

Bilradio med DAB

Har din radio DAB+, så kan du allerede nu høre mange digitale radiostationer, men du kan få flere ved at koble din mobiltelefon til radioen.

Vil du vide mere om digital radio, så klik forbi mereradio.dk