Volvo crashtester cykelhjelme

Nyt samarbejde skal sikre udviklingen af bedre cykelhjelme og mindske risikoen for alvorlige skader ved uheld mellem cyklister og bilister.

Volvo og POC crashtester nu cykelhjelme
Fotograf:

Foto

Volvo
Bilist

Det er ikke kun for bilister, at sikkerheden de senere år er blevet markant bedre. Det gælder også for de bløde trafikanter.

Det skyldes i høj grad udviklingen af de automatiske nødbremsesystemer (AEB), som betyder, at nye biler i dag selv genkender fodgængere og cyklister og kan bremse bilen, hvis føreren ikke gør.

Vi går bag om bedømmelserne og bruger situationer fra virkelighedens trafikmiljø til at udvikle teknologi, der forbedrer trafiksikkerheden

Nødbremserne er blandt de sikkerhedssystemer, som EU fra 2022 vil gøre til et lovkrav i alle nye biler og varevogne.

Læs også: EU vil have mere sikre biler

Testdukker med hjelm

Nu er Volvo gået sammen svenske POC, der blandt andet laver cykelhjelme, i et projekt, som skal øge trafiksikkerheden for cyklister yderligere.

I en række specielle crashtest vil testdukker blive iført POC-cykelhjelme, hvorefter de med forskellige hastigheder og fra forskellige vinkler slynges ind mod motorhjelmen på en Volvo-bil, der holder stille.

I dag testes cykelhjelmes styrke primært ved fald fra forskellig højde. En egentlig testprocedure af bil-mod-cykel-uheld findes ikke.

Læs også: Sådan virker bilens automatiske nødbremse

Nyt projekt skal sikre cyklisternes hjelme bedre i tilfælde af uheld
Ny crashtest af cykelhjelme skal hjælpe svenske POC med at udvikle mere sikre hjelme, mens Volvo får vigtig viden om, hvordan man bedre undgår uheld med bløde trafikanter. (Foto: Volvo)

Skal skabe viden om uheld

Formålet er at skabe mere viden om og bedre forståelse for, hvilke skader cyklister pådrager sig, skriver Volvo i en pressemeddelelse.

Erfaringerne skal hjælpe POC til at udvikle mere sikre hjelme og give Volvo indsigt i denne typer uheld.

”Vi udvikler ofte nye testmetoder til komplicerede trafikscenarier, og vores mål er ikke bare at leve op til lovkrav eller klare os i testbedømmelser. Vi går bag om bedømmelserne og bruger situationer fra virkelighedens trafikmiljø til at udvikle teknologi, der forbedrer trafiksikkerheden,” udtaler chef i Volvo Cars Safety Center Malin Ekholm.

Læs også: Cykelhjelmen advarer bilisten

Hjelm og bil taler sammen

Det er ikke første gang, at Volvo og POC arbejder sammen. Tilbage i 2014 præsenterede de sammen med Ericsson en cykelhjelm, der via cloud-baseret teknologi kommunikerede med nye Volvo-modeller, så både bilist og cyklister blev mere opmærksomme på hinanden, så uheld bedre kunne undgås.

Uheld mellem biler og bløde trafikanter fører ofte til alvorlige skader.
De nye nødbremsesystemer har forbedret trafiksikkerheden for både hårde og bløde trafikanter. Systemerne kan i dag selv genkende og bremse for fodgængere og cyklister. (Foto: Volvo)