Nu kan du igen få forhøjet skrotpræmie

Det bliver nu igen muligt at søge om at få forhøjet skrotpræmie for ældre dieselbiler. Men kun frem til 31. marts eller så længe, der er penge i skrotpuljen. FDM efterlyser penge til at forlænge ordningen. BEMÆRK AT SKROTPULJEN PR. 9. MARTS ER OPBRUGT.

Det er nu igen muligt at søge om forhøjede skrotpræmie for sin ældre dieselbil.
Bilist

Ejere af dieselbiler, der er indregistreret før 1. januar 2006, kan nu igen søge om en forhøjet skrotningsgodtgørelse.

BEMÆRK AT SKROTPULJEN PR. 9. MARTS ER OPBRUGT

Der er ingen tvivl om, at ordningen med den forhøjede skrotningspræmie har været en succes

24. februar genåbner puljen med den højere skrotpræmie nemlig, meddeler Miljøstyrelsen.

Med den forhøjede skrotpræmie er det muligt at få 5.000 kroner for sin gamle dieselbil mod de normale 2.200 kroner.

For dieselbiler indregistreret efter 1. januar 2006 vil skrotpræmien fortsat være på 2.200 kroner. Det samme gælder benzinbiler uanset årgang.

Læs også: Nu fordobles skrotpræmien for gamle dieselbiler

Først til mølle

Der er 26 millioner kroner i puljen, som udbetales efter første-til-mølle-princippet. Det svarer til, at godt 9.000 biler kan få udbetalt den forhøjede skrotningsgodtgørelse.

Du kan søge om den højere præmie frem til 31. marts, hvor ordningen lukker igen. Miljøstyrelsen vurderer dog, at der kun vil gå få uger, inden den 26 millioner kroner store pulje er brugt.

Læs også: Når din bil skal skrottes

Sådan søger du om den højere skrotpræmie

Ønsker du at skrotte din ældre dieselbil, skal den afleveres hos en godkendt autoophugger. Hos ophuggeren udfyldes en diesel-attest sammen med en traditionel skrotningsattest, og begge papir-attester sendes derefter samlet til Miljøordning for Biler.

Du skal således ikke gøre brug af det nye digitale system, som ved normal skrotning.

For at du har ret til en skrotningsgodtgørelse på 2.200 eller 5.000 kroner skal bilen være afmeldt i Motorregistret. Du kan slippe for at betale størsteparten af afmeldingen, hvis du selv afmelder bilen hos f.eks. FDM. Afmeld først bilen, efter den er indleveret til skrothandleren, da du ikke kan køre i en afmeldt bil.

Ønsker du at skrotte din bil til den højere skrotpræmie, kan du allerede nu godt afmelde den. Du skal dog være opmærksom på, at det betyder, at bilens plader skal afleveres. og at du herefter ikke må parkere den på offentlig vej. 

Læs også: Nu skal bilen skrottes digitalt

FDM: Brug for flere penge

De 26 millioner kroner er anden del af en pulje på i alt 100 millioner kroner, som var en del af den daværende VKLA-regerings klima- og luftudspil. Omregnet svarer det til 36.000 biler.

Første del af pengene blev udbetalt i første halvdel af 2019, og det er altså de resterende penge, der nu kan søges om.

”Der er ingen tvivl om, at ordningen med den forhøjede skrotningspræmie har været en succes, der har fået mange af de ældste og mest forurenende dieselbiler væk fra vejene. Derfor mener FDM, at man bør finde flere penge, så vi får alle årgange af de ældre dieselbiler uden partikelfilter med,” siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange.

Læs også: Tør du købe en brugt dieselbil?