Coronavirus giver lavere brændstofpriser

Frygten for Corona har verden over sendt prisen på benzin og diesel til tælling. Økonom forventer, at de lave priser vil fortsætte de næste to-tre måneder. Forude kan dog vente en brat stigning.

Frygten for Coronavirus mærkes nu også på brændstofpriserne.
Bilist

Frygten for den smitsomme coronavirus mærkes nu også på brændstofpriserne.

Vi vil nok se de lave brændstofpriser to-tre måneder endnu

Siden januar er priserne på benzin og diesel faldet markant, så en liter benzin onsdag den 3. marts nogle steder kunne tankes for under 10 kroner og diesel til under 9 kroner.

Det er især Kinas lavere efterspørgsel på olie, der er årsag til de lavere priser.

Kina har siden december sidste år været hårdt ramt af coronavirus, hvilket har betydet, at man har lukket en stor del af landets produktion ned i et forsøg på at inddæmme virussen. Generelt er store dele af landets aktivitet sat på vågeblus.

Læs også: Sådan finder du billig brændstof

Så meget er prisen på benzin og diesel faldet i 2020

Coronavirus har ført til faldende brændstofpriser
At coronavirussen har ført til lavere priser på benzin og diesel ses i udviklingen i Circle K's gennemsnitspumpepris. Kilde: Circle K

Kinas økonomi lukket ned

”Udbruddet af coronavirus har lukket Kinas produktion og økonomi helt ned, og da landet er en stor olieimportør, har det kunnet mærkes på efterspørgslen globalt. Senest har frygten for coronavirus også ramt flere andre landes økonomier, hvilket har presset olieprisen yderligere ned,” siger makroøkonom i Sydbank Søren Vestergaard Kristensen.

Læs også: Ny grønnere benzin på vej til bilisterne

Dertil kommer, at den verdensomspændende epidemi siden midten af februar også har ført til et fald i dollarkursen, som er den valuta, verdens olie handles i.

En tønde olie kostede 3. marts 52,17 dollar. Til sammenligning kostede den 2. december sidste år før udbruddet af coronavirus 60,92 dollar.

Samtidig har de olieproducerende lande ifølge Søren Vestergaard Kristensen endnu ikke skruet nævneværdigt ned for deres olieproduktion. Derfor er det ikke utænkeligt, at brændstofprisen vil falde yderligere.

Tank billigere med FDM rabat

Udsigt til forsat lave priser

”Vi vil nok se de lave brændstofpriser to-tre måneder endnu. Men det afhænger helt af, hvordan det lykkes Kina at håndtere udbruddet af coronavirus. Kina er nøglen til det hele. Landet havde god fart på produktionen, inden udbruddet af coronavirus ramte. Derfor vil vi nok set en rekyl i olieprisen og brændstofprisen, som hurtigt vil stige igen, når coronavirussen er inddæmmet, men der er vi altså ikke endnu,” siger Søren Vestergaard Kristensen.

Læs også: Sådan kører du længere på literen - 10 spareråd fra FDM

Stadig muligt at spare på benzinen

Selvom brændstofpriserne er lave, er der stadig penge at spare, påpeger forbrugerøkonom i FDM, Ilyas Dogru:

”Prisen på benzin og diesel falder på en trist baggrund. Men selvom brændstofprisen i øjeblikket er lavere end længe, gælder det stadig om at se sig for. Grundlæggende skal man tanke, hvor der er flere stationer samlet, og der dermed er en større konkurrence. Tilsvarende skal man undgå at tanke på motorvejen, hvor prisen typisk er en krone højere,” siger Ilyas Dogru.

Læs også: FDMs bilbudget 2020