Slut med forhøjet skrotpræmie - puljen er brugt

Bare få uger efter at den genåbnede, er puljen med forhøjede skrotpræmie til ældre dieselbiler tom. FDM efterlyser flere penge, der kan få de ældre dieselbiler væk fra vejene.

Puljen med den forhøjede skrotpræmie for ældre dieselbiler er opbrugt.
Bilist

Ejere af ældre dieselbiler har ikke længere mulighed for at få del i den forhøjede skrotpræmie på 5.000 kroner.

Den forhøjede skrotpræmie har været en succes

Efter bare 14 dage er den 26 millioner kroner store pulje nemlig brugt, melder Miljøstyrelsen, der lukkede for nye ansøgninger mandag den 9. marts.

Efter planen skulle ejere af dieselbiler fra før 2006 ellers have haft mulighed for at søge om den forhøjede skrotpræmie på 5.000 kroner frem til 31. marts. I stedet må de nu nøjes med den normale takst på 2.200 kroner.

Læs også: Nu kan du igen få forhøjet skrotpræmie

FDM: Find flere penge

De 26 millioner kroner var anden del af en større pulje på i alt 100 millioner kroner fra den tidligere VLAK-regerings klima- og luftudspil, der var afsat til at få de ældre dieselbiler væk fra vejene. Første del af puljen blev udbetalt sidste forår, hvor pengene røg næsten lige så hurtigt.

Læs også: Nu fordobles skrotpræmien for ældre dieselbiler

”Den forhøjede skrotpræmie har været en succes og har været med til at få mange af de uønskede ældre dieselbiler væk fra vejene. Derfor ser vi også gerne, at man finder nye penge, så man kan forlænge ordningen og gerne udvide den til at gælde alle årgange af dieselbiler uden partikelfilter,” siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange.

I alt har knap 36.000 dieselbiler modtaget den højere skrotpræmie.

Læs også: Nu skal bilen skrottes digitalt