Skal man købe eller leje tagboksen?

Om du skal købe eller leje tagboks afhænger af, hvor ofte du kommer til at bruge den. Men også andre ting spiller ind – læs denne guide, før du lejer eller køber tagboks.

Skal man købe eller leje tagboks til ferien?
Bilist

Lige op til ferien kan det godt være en stor udskrivning at skulle købe både tagboks og tagbøjler til bilen. Der er så meget andet sjov, man hellere vil bruge pengene på. Så hvorfor ikke leje hele herligheden?

Det er der også rigtig mange, der gør. Søg på „leje tagboks“ på Google, og der dukker masser af virksomheder op, der tilbyder udlejning af tagbokse. Nogle firmaer tilbyder endda at montere det for dig.

Læs også: 10 gode råd kørsel med tagboks

Så meget koster det at leje tagboks

Generelt ligger priserne på 500 kr. for 10 dage for f.eks. en tagboks fra Thule på 440 liter. Hertil skal du bruge tagbøjler, der koster 250 kr. for 10 dage.

Hvis din bil ikke har tagræling, skal du købe et fastgørelseskit, som passer til netop din bil. Det koster cirka 350 kr. Og endelig skal du ofte lægge et depositum på 1.000 kr.

Hvis du skulle købe en pakke magen til i FDMshop.dk, ville prisen være 3.299 kr. for en Thule Touring M på 400 liter og 1.100 kr. for et sæt Thule Universal til tagrælingen. I alt 4.400 kr.

Sættet er altså „tjent hjem“ efter rundt regnet 60 dage, hvis du køber det. Du kan dog også vælge en billigere tagboks, og så er den naturligvis hurtigere tjent hjem. Det er altså dit behov, der afgør, om det er billigt at leje boksen.

Før du vælger tagboks, er det en god ide at tjekke FDMs test af tagbokse, så du køber eller lejer den bedste tagboks til prisen. 

Læs også: FDMs test af tagbokse i 2020

For og imod leje af tagboks

Fordelen ved at eje tagboks og tagbøjler er blandt andet, at du altid har det ved hånden. Skal I bare væk på weekendtur, gider du måske ikke skulle booke, hente og aflevere boksen, og så ender I med at sidde i en proppet bil. Omvendt skal du også have et sted at opbevare boks og bøjler, når du ikke bruger dem.

Når du lejer tagboks, skal du være ude i god tid, da du ofte har behov for den på præcis samme tidspunkt som alle andre.

Til gengæld skal du ikke ud at købe nye bøjler, når du skifter bil, og du kan finde en boks, der passer til den bil eller det behov, du har netop nu. F.eks. en skiboks til vinterferie og bagageboks til sommerferie.

Læs også: Sådan monterer og pakker du en tagboks

I reglen dækker bilens kaskoforsikring ikke skader på eller tyveri fra en lejet eller lånt tagboks. Derfor bør du undersøge dette hos dit forsikringsselskab før afgang. Ejer du selv boksen, er den dækket af bilens kaskoforsikring. Undersøg eventuelt, om du kan tegne en forsikring hos udlejeren.

Læs også: Gode råd til valg af tagboks
 

Køb tagboks eller bagageboks hos FDM:
FDMshop.dk