Fik gigantisk regning for at fejltanke

En faktura på 91.103 kr. for at rense bilen efter en fejltankning var helt hen i vejret. To mails fik regningen ned på under en tiendedel.

Fik gigantisk regning for at fejltanke
Bilist

Når man er færdig med at leje bil, er det normalt at fylde den op med brændstof, inden den afleveres. Det gjorde Thomas Boesen også små 200 meter fra afleveringsstedet i Sverige.

Men han var uopmærksom og kom først 10 liter benzin i tanken på den lejede VW California, der i forvejen var 60 procent fyldt med diesel. Herefter skiftede han pistol og kom så korrekt diesel oveni, inden han kørte det sidste stykke for at aflevere bilen med 10 procent forkert brændstof i tanken.

– Da jeg står med nøglen i hånden og afleverer bilen, fortæller jeg, hvad der er sket. Medarbejderen starter så alligevel motoren, og jeg gør igen opmærksom på det med brændstoffet. Hun siger, at de vil ringe, når de har undersøgt bilen, forklarer Thomas Boesen, der er medlem af FDM.

Vildt beløb på regningen

Han fik aldrig noget opkald, men modtog i stedet en regning på 91.103 kr. – ganske vist svenske, men alligevel. FDM opfordrede ham til at bede om dokumentation for skaden, da prisen var et overslag uden specifikation af udlejningsselskabets tab. Herefter modtog han en ny faktura på 39.123 skr.

– Det virker umiddelbart okay, for de har jo rettet beløbet og tilsyneladende undersøgt sagen. Men da jeg går tallene igennem, kan jeg se, at det kun er en tredjedel af reparationerne, der henviser til nummerpladen på den bil, jeg lejede. Der er skrevet en masse andet på, der intet har med mig at gøre, siger Thomas Boesen.

Omkostningerne for at tømme og rense tanken, skifte et filter og bugsere bilen beløb sig til „kun“ at være 12.173 skr.

– Jeg skriver så en mail til dem om aftenen, hvor jeg foreslår at betale halvdelen pga. det problematiske forløb. Næste morgen ligger der en mail fra dem, hvor de accepterer. Jeg skynder mig at betale, og så er sagen lukket, husker Thomas Boesen.

Tjek altid fakturaen

Advokat i FDM Michael Ern Nielsen, der har rådgivet Thomas Boesen i forløbet, er tilfreds med, at den astronomiske regning blev reduceret til 6.086 skr.

– Det er formodentlig ikke et forsøg på snyd fra udlejeren, men bare generelt ringe, at de ikke sætter sig tilstrækkeligt ind i et krav, før de opkræver så mange penge fra en kunde. Af kontrakten fremgår det, at de har ret til at foretage reparationer, hvis udlejer har skadet bilen, men de skal kunne dokumentere deres tab. Derfor er det altid en god idé at kontrollere fakturaer, inden man betaler, opfordrer Michael Ern Nielsen.

Fejltanker du en bil, så husk, at du ikke skal starte den, men ring i stedet efter vejhjælp.

Har du brug for hjælp? 

Husk, at du som medlem af FDM kan få rådgivning af biltekniske og juridiske eksperter, hvis du har spørgsmål til bl.a. reparation, værkstedsregning og dine rettigheder som forbruger.

Få rådgivning