Vi kan lære af coronakrisen, når klimaproblemerne skal løses

Coronapandemien viser, at nogle problemer er alles problemer, og at de kun kan løses i fællesskab. Vores erfaringer herfra kan passende bruges, når vi skal håndtere klimaforandringerne.

FDM har valgt en konstruktiv tilgang til den grønne omstilling.
FDM Mener

Det kan være svært at sætte ord på verden i disse måneder, hvor coronavirus vender op og ned på alt. Det påvirker os alle her og nu, vi har måttet lægge vores dagligdag grundlæggende om, og mange virksomheder kæmper med økonomien.

Når pandemien på et tidspunkt er drevet over, og vi igen får overskud til hverdagens mere almindelige problemer, vil klimaet helt sikkert igen melde sig med krav om handling. 

Vi har alle et ansvar

Vi kan bestemt lære noget af coronapandemien, der med al tydelighed har vist, hvordan hele kloden på godt og ondt reelt er blevet én stor landsby. Vi kan lære, at vi alle har et ansvar, og at vores handlinger, når de lægges sammen, har en effekt.

Men også at lande bliver nødt til at samarbejde om globale problemstillinger og lade sig inspirere af hinanden, så vi ikke begår de samme fejl igen. Det er den tilgang, der er behov for, hvis vi skal håndtere de store globale problemer som klimaændringerne.

Det er derfor, at FDM har valgt en konstruktiv tilgang til den grønne omstilling. For den enkelte kan det måske synes formålsløst at skulle bøvle med elbiler og samkørsel, ligesom det kan synes urimeligt at skulle betale endnu højere afgifter på benzin og diesel. Men det er her, det er vigtigt at huske, at vi alle har et ansvar, og at vores handlinger har en effekt.

At gøre noget ved klimaet er en tvungen opgave, en indsats, vi skylder hinanden og ikke mindst de kommende generationer.

Læs også: FDMs klima- og miljøprogram

FDM vil gå foran i klimakampen

Selvom det ikke er lige populært hos alle, heller ikke alle FDM-medlemmer, er det den vej, FDM har valgt at gå. Vi er en mere end hundrede år gammel forening, og det forpligter at bære historien med sig.

Vi ser det som vores pligt at gå foran, men samtidig gå i et tempo, hvor flest muligt kan følge med. Vi vil være konstruktive og ikke pege fingre, men give en hjælpende hånd, så vi allesammen bevarer en hensigtsmæssig mobilitet i en verden i forandring.

I år vil formentlig blive året, hvor mange grundlæggende politiske tiltag søsættes, ikke mindst den kommende klimahandlingsplan. FDM har søgt og vil søge maksimal indflydelse på de tiltag, der vil påvirke persontransportområdet.

Læs også: Sådan omlægges bilafgifterne

Ny grøn afgiftsmodel og mere samkørsel

Konkret har vi sammen med bilbranchen foreslået en helt ny afgiftsmodel, der kan fremme de grønne biler. Det forslag vil vi følge til dørs. Vi har også iværksat en samkørsels-app, der kan hjælpe pendlere med at køre sammen, og vi arbejder for løsninger på opladningsområdet, så den grønne omstilling også i praksis kan give mening for de fleste.

Samtidig har vi iværksat en omfattende informations- og rådgivningsindsats i både Motor og på fdm.dk i forhold til den grønne omstilling, så vi kan forberede jer medlemmer bedst muligt. For kun sammen kan vi reelt ændre tingene. Vi har alle et ansvar, og vores handlinger har en effekt, hvor uendelig lille den end måtte føles.

Læs mere om FDMs samkørsels-app:

Ta'Med