Den vildeste Range Rover nogensinde

Range Rover SV Coupé er dels en hilsen til den første Range Rover fra 1970, dels en magtdemonstration fra både fabrik og køberne til den enorme to-dørs firehjulstrækker.

Range Ropver SC Coupe fra siden
Nyt om biler

For næsten 50 år siden præsenterede Land Rover verdens første luksus-SUV i form af den nu legendariske Range Rover. Nu tager bilmærket SUV-modellen et skridt videre med verdens første store SUV-coupé i luksusklassen. Det sker i form af den todørs Range Rover SV Coupé.

Den særlige SV Coupé er skabt som et eksempel på, hvor luksuriøst man kan bygge en SUV.

SV Coupé kan accelerere fra 0 til 100 km/t. på kun 5,0 sekunder.

Der produceres kun 999 eksemplarer, som håndforarbejdes til kunder i hele verden.

Læs også: Motors test af Tesla X - helt elektrisk SUV

Range Rover SV Coupe kabine ovenfra
Et håndbygget interiør sætter nye standarder for materialer og håndværk med omfattende muligheder for at kunderne til SV Coupé kan sætte deres helt eget personlige præg på bilen.

De kan så til gengæld vælge mellem fire kontrastfarver, som går igen i hele kabinen, eller et udvalg af interiørfarver i én farvenuance.

Begge suppleres af et udvalg af tre elegante interiørlister i træ. Den første interiørliste i Range Rover er Nautica, som omhyggeligt blander traditionelt håndværk med ny teknologi, idet både valnød- og ahorntræ anvendes sammen.

Kunderne kan vælge mellem mere end 100 lakeringer med forskellige former for finish. Læderfarver for og bag i to nuancer med et skræddersyet quiltet mønster, kontrastsyning, hovedstøtte med brodering, indgravering i dørgreb og indstigningsliste samt et eksklusivt metalemblem.

Hurtigste Range Rover

SV Coupé er med en tophastighed på 266 km/t. den hurtigste Range Rover i den store klasse nogensinde.  Bilen drives af en 5.0-liters Supercharged V8-benzinmotor med 565 hk, hvilket er den mest kraftfulde motor, der nogensinde er placeret i en Range Rover i den store klasse. Det betyder, at SV Coupé kan accelerere fra 0 til 100 km/t. på kun 5,0 sekunder.

Range Rover SV Coupe kabine
SV Coupé bliver håndbygget på Land Rovers fabrik for særlige køretøjer i Warwickshire, og der bygges kun 999 eksemplarer. I Storbritannien kommer den til at koste fra to mio. kr. – formentlig det dobbelte i Danmark.

Affjedringen er fintunet i retning mod mere sportslige egenskaber end i standardudgaven af Range Rover, og frihøjden er sænket med otte mm.

Find din drømmebil på FDM Biler.dk

Range Rover SV Coupe aet forfra
Land Rover har skabt verdens første store SUV-coupé i luksusklassen – i form af en særlig Limited Edition-udgave af den todørs Range Rover.

Alligevel har SV Coupé også Range Rovers legendariske terrænegenskaber, idet den har en vadedybde på 90 cm - og en maksimal trækkapacitet på 3,5 ton.

Salget af Range Rover SV Coupé forventes at starte i fjerde kvartal af 2018 med priser fra to mio. kr. i Storbritannien, eller noget der kunne ligne fire mio. kroner på danske nummerplader. Bilen er altså dyr, men det er gratis at drømme.

Se Range Rovere på Biler.dk