Comeback til Camry

Toyotas flagskib kommer til Danmark til sommer som en slags afløser for Avensis. Det er 14 år siden, man senest kunne få Camry i Vesteuropa.

Toyota Camry forfra.
Nyt om biler

En global succes kommer til Danmark til sommer. Toyotas store sedan, Camry, gør comeback, efter at den store firmabil har været ude af Vesteuropa i 14 år, bekræfter Toyota Danmark.

Motor har tidligere skrevet, at Avensis udgår omkring årsskiftet, og at Toyota forsøger at fylde hullet med den større Camry. Hidtil har den danske importør dog været afventende over for, om den store bil skulle lanceres i Danmark. Den beslutning er netop truffet.

Se mere: Toyota tager livet af Avensis 

Den japansk-amerikanske Camry bliver en lidt speciel model i den store mellemklasse. Den er med en længde på 4,88 meter et halvt nummer større end Avensis og de øvrige klassiske jobklassebiler i Europa.

Den japansk-amerikanske Camry bliver en lidt speciel model i den store mellemklasse. Den er med en længde på 4,88 meter et halvt nummer større end Avensis.

Sedan med 218 hybridheste

Desuden kommer den kun som sedan og kun med én motor, en 2.5-benzin kombineret med hybridteknik. Ingen ren benzin og ingen diesel.

Den nye 2.5 benzinhybrid yder 218 hestekræfter og sørger for, at Camry har en 0-100-tid på godt 8 sekunder. Den officielle brændstoføkonomi er 23,8 km/l efter dagens norm (WLTP omregnet til NEDC2).

Toyota Camry er et halvt nummer større end Avensis.
Camry har 36 år på bagen som model. Den er netop kommet i ottende generation. Fotos: Toryota

Camry er især i USA en stor succes og har længe været den mest solgte personbil (SUVer/crossovers fraregnet) på de kanter. 700.000 styks sælges der årligt i hele verden. Andre vigtige lande er Rusland, Australien og Japan.

Toyota siger ikke noget om forventningerne til Vesteuropa, men Camry opnår formentlig kun beskedne salgstal i vores del af verden. Salget af biler i den klasse er generelt meget lavt, når det gælder gængse mærker (luksusmærkerne sidder tungt på dette salg.)

Toyota Camry bagfra.
Toyota Camry har en åbenlys svaghed: Den fås kun som sedan. I omegnen af halvdelen af salget i denne klasse i Vesteuropa er stationcars.

Motor mener

Det bliver spændende at se, om tyst hybridluksus i stort format kan lokke danskere til.

Desuden kommer Toyota til at mangle en stationcar, som er vigtig i denne klasse, og traditionelt er der solgt langt flest dieselmodeller i klassen.

Toyota vil – ud over ekstra god plads – prøve at lokke firmabilskøbere og de store flådeindkøbere med høj komfort og meget udstyr.

Bilerne til Vesteuropa vil komme fra Japan.

På udkik efter en større Toyota? Se mulighederne

Førerpladsen i Camry.
Camry byder på tre skærme: Et 10 tommer headup-display i forruden, en 7 tommer multiinformationsskærm i instrumenthuset og en 8 tommer trykskærm i midterkonsollen.