Tavascan: spansk elektrochok

Der skal være elbiler til alle mærker i Volkswagen-koncernen, også Seats performance-mærke Cupra. Tavascan hedder den eldrevne SUV-coupé.

Cupra Tavascan er en ren elbil.
Nyt om biler

Det er sådan en bil, der kan give et mindre chok, hvis man opdager den tæt på i bakspejlet. Fronten ser nærmest farlig ud.

Det kan sikkert også gibbe lidt, hvis den trækker ud og overhaler. For det kan gå hurtigt. Tavascan er en lynhurtig elbil og bliver spydspids for Cupras indtog i den rent elektriske tidsalder.

Tavascan er en lynhurtig elbil og bliver spydspids for Cupras indtog i den rent elektriske tidsalder.

Og hvem er Cupra så?

Cupra er det unge performance-mærke under Seat og savner endnu helt selvstændige modeller.

Tavascan er en femdørs bil i SUV-coupé-stil.
Tavascan er en femdørs bil i SUV-coupé-stil. I profil kan den minde lidt om Skodas kommende elbil, der indtil videre blot hedder iV.

Men det kommer. Dels med denne fuldelektriske Tavascan, dels med opladningshybriden Formentor.

Se mere: Cupra får ny crossover

Kommer i produktion

Begge ventes at komme i produktion i løbet af 2020 eller kort efter. Designet ændres formentlig ikke grundlæggende, men forvent noget lidt mere afdæmpet i detaljerne, for apparatet her er trods alt stadig en konceptbil.

Tavascan er bygget på Volkswagens MEB-teknik, en platform til rent elektriske biler. VW ID.3 bliver første model, men der kommer et hav fra både VW, Audi, Skoda, Seat og altså Cupra.

Se mere: VW skifter til baghjulstræk

Cupra Tavascan med premiere på Frankfurt-udstillingen.
Cupra Tavascan, der har premiere på Frankfurt-udstillingen, er en mellemstor SUV/crossover omtrent på størrelse med Seat Ateca.

2 motorer, 306 hk

Da Cupra er et sportsligt mærke, trækker den på de mest kraftfulde byggeklodser i MEB-familien. Bilen har to elmotorer og dermed firehjulstræk. 306 hk yder de tilsammen og giver dermed den potent udseende bil en potent accelerationsevne. 0-100 klares på 6,5 sekunder.

Rækkevidden angives til 450 kilometer.

Navnet Tavascan har Cupra hentet fra Pyrenæerne, hvor man finder landsbyen Tavascan lige vest for Andorra og på grænsen til Frankrig.

Se mere: Nu er det Skodas tur til spænding