VW sætter strøm til SUV og stationcar

Hele to elektriske SUV-modeller er på vej fra VW inden for et års tid. Og lidt senere følger en anden usædvanlig elbil: en stationcar.

Her gemmer sig VWs elektrisk SUV kaldet ID.next.
Nyt om biler

Efter introduktionen af elbilen ID.3 til sommer kommer det til at gå stærkt med de næste elektriske biler fra VWs ID.-familie og dens slægtninge hos Audi, Skoda og Seat.

Hidtil har VW talt om en bil, der som koncept kaldes ID. Crozz. Det er en halvhøj crossover-udgave af ID.3 med ukendt produktionsnavn. Det kunne blive ID.3 Crozz eller ID.4, men det er spekulation.

Men denne SUV-type bliver kort tid efter suppleret med en SUV-coupé.

Men denne SUV-type bliver kort tid efter suppleret med en SUV-coupé.

Se mere: ID.3: En ny tids VW er helt elektrisk

SUVen er nu vist i Kina under navnet ID.Next. Det sker i en lettere psykedelisk lakering eller folie, der skjuler de nærmere detaljer.

Her er den færdige ID. SUV - men kun som nøgent karrosseri.
En kommende SUV-udgave i VWs elektriske ID.-familie har Motor spottet på Zwickau-fabrikken i Østtyskland. Bilen her er højere end ID.3 og har en lille, ekstra siderude bagest. Forberedelserne til den eldrevne SUV er langt fremskredne. Foto: Torben Arent

Spionfoto viser formen

Et andet indtryk fik Motor under et besøg på den europæiske ID.-fabrik i det østlige Tyskland. Her kunne et færdigt karrosseri spottes i produktionshallen.

Produktionen begynder i Kina i slutningen af 2020, oplyser VW. Men produktionen i Europa skulle ifølge Motors oplysninger begynde endnu tidligere, så de første danske kunder kan få bilen sidst i 2020.

Se Motors test af elbiler

Coupé-udgaven af samme bil, som endnu ikke har været vist, kan nå til Danmark i første halvdel af 2021.

I begge tilfælde bliver der sandsynligvis mulighed for rigtigt anhængertræk, ligesom begge modeller tilbydes med firehjulstræk.

Nu også det: elektrisk stationcar

Men VW vil favne bredere i den elektriske tidsalder: en stationcar. Det lyder oplagt, men hidtil har ikke et eneste mærke vist en sådan type som elbil, selv om det i årtier har været en meget populær biltype, særligt i Nordeuropa.

VWs kommende, elektriske stationcar.
Tegning af VWs kommende, elektriske stationcar. Som konceptbil kaldes den ID. Space Vizzion. VW har tidligere vist sedanversionen ID. Vizzion. Begge kommer til salg 2021/2022.

Første tegn på den bil viser VW på Los Angeles-udstillingen midt i november. ID. Space Vizzion hedder den som koncept. Det er en tilsyneladende elegant stationcar, der lader til at være på størrelse med Passat Variant.

Op til 580 km rækkevidde bliver kunderne stillet i udsigt, og bilen er ikke noget luftkastel. Den går i produktion i slutningen af 2021.

Se mere: Det elektriske samlebånd er startet

Både ID.3, de to SUV-typer, den store stationcar og et hav af andre elbiler til Audi, Skoda og Seat bliver bygget på samme elektriske fundament kaldet MEB, modularer elektrische baukasten.

Bygges på særlige elbil-fabrikker

De seks første modeller skal til europæiske kunder bygges på Volkswagens elbil-fabrik i Zwickau i det østlige Tyskland.

De større modeller som bl.a. Space Vizzion har ikke officielt fået tildelt en fabrik. Men det kunne være en anden tysk fabrik, Emden, der er udset til at blive næste, der ombygges fra fremstilling af konventionelle biler til elbiler.

VWs ID.familie bliver ved at vokse.
VWs elektriske ID.-familie bliver ved at vokse. Blandt konceptbilerne her er det nok kun sportsvognen til højre og beach-buggyen til venstre, der ikke bliver til noget.