Spionfotos: Kia gør klar til elbil 2.0

I 2021 lancerer Kia sin første elbil udviklet fra grunden som ren elbil. Det ser ud til at blive en mellemstor crossover – lige som så mange andre mærker begynder med.

Kias kommende elbil, indtil videre kendt som Imagine. Foto: Automedia
Nyt om biler

Det er ingen hemmelighed, at Hyundai-Kia-koncernen er langt fremme med en ny generation af elbiler. Det er heller ikke længere en hemmelighed, hvad Hyundais første udgave skal hedde, nemlig Ioniq 5.

Kia, derimod, har kun vist avantgardistiske konceptbiler med fantasinavne. Og som storebror i familien skal Hyundai åbenbart have lov til at komme først.

Se mere: Endnu et elbilmærke: Ioniq

Trods den kraftige kamuflage kan bilen ikke skjule, at den er i crossover-kategorien.
Trods den kraftige kamuflage kan bilen ikke skjule, at den er i crossover-kategorien. Foto: Automedia

Men Kia kommer lige bagefter, og på disse spionbilleder, taget nær Hyundai-Kias udviklingscenter i Tyskland, ser vi omridset af den første Kia fra den nye elbilfamilie.

Mellemstor crossover

Selv om kamuflagen skjuler næsten alt, er der tydeligvis tale om en crossover. Det passer med den konceptbil, Imagine, som Kia viste i foråret 2019.

Se mere: Kia skruer mere op for strømmen

Kia har ikke sagt meget om sin kommende elbil. Blandt andet kender vi ikke navnet.
Kia har ikke sagt meget om sin kommende elbil. Blandt andet kender vi ikke navnet.

Det er en mellemstor crossover med meget futuristisk design. Hvordan produktionsudgaven bliver, må vi vente med at se. Kia har det med at ’fortryde’ sine vilde idéer og blive noget forsigtig, når det kommer til realiteter.

Se alle elbilerne, der kommer i 2020 og 2021

Kia har ikke givet nogle indikationer om bilens præstationer, men det forlyder, at der kommer rækkevidder på op til 500 km. Ud fra en anden konceptbil, Futuron, ved vi, at firehjulstræk er en mulighed.

Proportioner på den kommende elbil vil nok være tæt på konceptet her, Imagine.
Proportioner på den kommende elbil vil nok være tæt på konceptet her, Imagine.

Kias kommende elbiler er, lige som Hyundais Ioniq-modeller, de første fra koncernen, der er udviklet på en ny platform kaldet E-GMP, udelukkende til elbiler. Hidtil har Kias elbiler, Soul og Niro, været baseret på en multienergi-platform.

Kia har ikke sagt noget klart om bilens lancering, men Motor forventer, at det bliver i slutningen af 2021.

Følg Motor på Instagram

Kias konceptbil Futuron viser andre karrosserimuligheder på elbil-platformen.
Kias konceptbil Futuron, vist i efteråret 2019, viser andre karrosserimuligheder på elbil-platformen. Her er der tale om en tredørs coupé-crossover.