Benzinselskab sætter strøm til tankstationen

Circle K går nu i gang med at opsætte ekstremt hurtige elbil-ladere på sine stationer. 20 er planlagt for de næste to år. Ikke kun bilister på farten, men også lokale elbil-ejere kan få gavn af den nye lademulighed.

Circle K vil sætte lynladere op på 20 danske tankstationer. Foto: Circle K
Nyt om biler

Elbilister får snart endnu en mulighed for at lade hurtigt. Circle K vil efter norsk forbillede etablere sit eget ladenetværk på tankstationer.

Inden for to år vil mindst 20 danske tankstationer få lynladere, der kan levere helt op til 300 kW. Hvis to biler lader samtidig er effekten 150 kW – stadig mere end de fleste elbiler kan tage imod.

De tre første ventes at åbne inden nytår. Det bliver i København (Vermlandsgade på Amager), lidt uden Aarhus og i Aalborg. Flere lynladere andre steder følger til foråret.

Nyttige for bilejere i lejlighed

De nye lynladere kan ikke kun være nyttige for bilister på farten, men også være afgørende for elbil-ejere, der bor i nærheden, men som ikke kan lade hjemme, f.eks. fordi de bor i lejlighed. Et besøg på Circle K-stationen kan fylde et batteri pænt op på 20 minutter.

Se mere: Elbiler får kæmpe boost af ladestandere

Circle K vil åbne lynladere ved tre danske tankstationer ved årsskiftet 2020/2021.
Circle K vil åbne lynladere ved tre danske tankstationer ved årsskiftet 2020/2021. Billedet er fra en tankstation i Norge.

Circle K vil gøre betalingen ’nem’, og det vil ikke kræve abonnement. Priserne og betalingsløsningen i Danmark er ikke offentliggjort, men i Norge foregår det via en Circle K-app.

Se mere: Ny teknik går livet lettere for elbilejere

Flere benzinselskaber på vej

Andre benzinselskaber, bl.a. OK og Shell, har eller planlægger at få hurtig- eller lynladning på deres stations-områder, men det sker typisk med tredjepart som ladeoperatør.

I elbil-landet Norge har Circle K (det tidligere Statoil) et omfattende ladenetværk på sine stationer. Energiselskabet har i Norge over 500 hurtigladere, heraf flere end 70 på 150 kW.

FDM-guide til opladning